Header image

Schnitzel Kinzigtal Art winnaar schnitzelcreatiewedstrijd

WINTERSWIJK - De meest bijzondere inzending voor de Schnitzelcreatiewedstrijd 2013 is meteen ook de winnaar. Een jury bestaande uit Han Kolkman, Joke Korterink en Bernhard Harfsterkamp kozen voor de schnitzel Kinzigtal Art als winnaar uit 3 genomineerden. Deze schnitzel is bedacht door M. van Vugt uit Hoogvliet die hiermee een dinerbon van € 200,00 won. Deze winnende creatie krijgt komende tijd een plek op de menukaart. De schnitzel Kinzigtal Art is een schnitzel geserveerd in een pannetje. Het pannetje wordt opgebouwd met een laag gebakken aardappelen, roomsaus, de schnitzels met daaroverheen een pittige smeltkaas. Het geheel wordt uit de oven geserveerd. De combinatie van het geheel maakt dat het prachtig is gepresenteerd. Bovendien werken de combinatie van smaken werken erg goed bij elkaar. Het team van Antoon is blij met deze creatie, omdat deze een echte aanvulling op de kaart zal betekenen. De inzender heeft ook de naam bedacht, waarbij hij werd geïnspireerd door het Kinzigtal in het Zwarte Woud. De heer van Vugt was zo verguld met zijn nominatie dat hij persoonlijk bij de juryavond aanwezig was. Ook de bedenker van de creatie die tweede eindigde komt uit het westen, namelijk Brielle. Evenals de winnaar was ook zij persoonlijk op de juryavond aanwezig. Mevrouw Stougie had een creatiebedacht à la Griek. Een schnitzel met geroosterde aubergineplakken, courgette, cherry tomaatjes, tukjes rode ui en gebrokkelde Fetakaas bedacht. De schnitzel werd geserveerd met een tatziki-saus. Het geheel kwam qua presentatie erg mooi over. In smaak legde de schnitzel het echter nipt af tegen de winnaar. De derde plek was er voor de schnitzel Winterswijk (G)oud. Bedenkers Tom en Dianne van Beek uit Winterswijk hebben daarvoor een schnitzel bedacht met een oud Hollandse speksaus, Karnemelkssaus en aardappelen met sla. De creatie sprak de jury en het team van Antoon aan, omdat het teruggrijpt op de historie. De jury was over deze schnitzel het meest verdeeld. De smaak van een goede Karnemelkssaus is niet voor iedereen weggelegd, maar de liefhebber oordeelde zeer positief over de smaak van deze ouderwetse saus. De jury oordeelde dat alle drie schnitzels een plek op de kaart waard waren, maar dat de schnitzel Kinzigtal Art met kop en schouders boven de beide anderen uitsteeg.. De drie genomineerde schnitzels zijn geselecteerd uit meer dan 700 inzendingen. Alle restaurant gasten van Antoon in de afgelopen maanden kregen een formulier uitgereikt, waarop ze hun eigen creatie konden beschrijven. Het team van Antoon heeft vervolgens in een aantal ronden 3 schnitzels genomineerd, die vervolgens zijn bereid door Antoons koks en gepresenteerd aan de jury. Komend jaar in september, oktober en november zullen gasten van Antoon weer in staat gesteld worden hun creaties in te sturen



Ander nieuws