Header image

Remco Hijink geridderd in Winterswijk

WINTERSWIJK - Remco Hijink (43) is afgelopen vrijdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Joris Bengevoord reikte de Koninklijke onderscheiding uit tijdens de officiële opening van Museumwerkplaats Transit Oost.

Remco Hijink is al sinds 1989 actief als vrijwilliger bij vereniging GOLS-station (Geldersch-Overijsselsche Lokaalspoorweg-Maatschappij). Hij is medeoprichter en sinds 2002 voorzitter van de stichting Historisch Streekvervoer Achterhoek (HSA). Deze stichting beheert een aantal antieke bussen en een trein.

Vanuit een samenwerkingsverband tussen de stichting HSA en de vereniging GOLS is de stichting Transit Oost opgericht, waarvan Remco Hijink sinds 2014 voorzitter is. Hij heeft de gemeente Winterswijk en de provincie Gelderland bereid gevonden financieel bij te dragen aan de nieuwbouw van de Museumwerkplaats Transit Oost aan de Kleine Parallelweg 6 in Winterswijk.

Museumwerkplaats Transit Oost kent een uniek concept. Het is niet alleen een museum, maar ook een werkplaats waar de treinen van Arriva worden onderhouden. Daardoor kan het museum zonder subsidies worden geëxploiteerd. Ook biedt de werkplaats kansen voor jongeren en nieuwkomers in de vorm van stageplaatsen.

Vanwege zijn grote inzet voor het behoud van het historische streekvervoer in de Achterhoek ontving Remco Hijink vrijdag een Koninklijke onderscheiding.Ander nieuws