Header image

Indoor Voetbalveld “De Waltakke” kiest voor kurk

LOCHEM - De Waltakke heeft naar aanleiding van de ontstane ophef in de media besloten om het rubbergranulaat op het indoor Voetbal veld te vervangen door het natuurproduct kurk. Het rubber is op vakkundige wijze verwijderd door het bedrijf Rolugro en vervangen door kurk infill. Het indoor voetbal veld dat in 2010 is aangelegd in een voormalige ligboxstal is hiermee een van de eerste velden die er voor kiest om het rubber te verwijderen.

Erik te Velthuis, eigenaar van De Waltakke; “Wij hebben destijds gekozen voor rubbergranulaat omdat wij het best bespeelbare voetbalveld nastreven. Destijds is kurk wel aan de orde gekomen maar was dit nog nergens echt getest. Inmiddels zijn er meerdere velden uitgerust met kurk en is de kwaliteit van het veld en zijn de speeleigenschappen te vergelijken met rubber”.

Op het Indoor Voetbalveld worden wekelijks kinderfeestjes, bedrijfsactiviteiten en voetbaltoernooien georganiseerd. Naast voetballen wordt het veld ook gebruikt om bijvoorbeeld het hilarische spel Bubbelbal te spelen of voor activiteiten zoals handboog-, en blaaspijpschieten.

Tim Kollen medewerker van De Waltakke: “Ik denk dat het onderzoek straks uitwijst dat er gewoon op rubber gevoetbald mag worden. Toch kiezen wij voor kurk, laten we eerlijk zijn, het is geen “snoepgoed” dat rubbergranulaat”.

Het Indoor Voetbal veld is dagelijks te reserveren van 8:00 uur tot 23:00 uur. Kijk voor meer informatie ook op www.dewaltakke.nl

 

Hier het interview dat Gelre FM had met Tim Kollen:

 

 




Ander nieuws