RKZVC knokt zich in spectaculaire slotfase naar gelijkspel

RKZVC heeft zondagmiddag ter nauwer nood een punt over gehouden tegen Hoogland. Tien minuten voor tijd stond de Zieuwentse ploeg nog met 0-2 achter, maar in een spectaculaire slotfase wist het terug te komen tot 2-2.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en had in de beginfase het betere van het spel. Dit resulteerde in een aantal goede kansen, maar deze werden niet omgezet in doelpunten. Na 28 minuten kreeg Hoogland een penalty na vasthouden door Wouter Pillen. De 0-1 werd beheerst binnen geschoten door Bas Wobbes. Niet veel later moest RKZVC verder met tien man na hard in komen van Joey Belterman.

In de tweede helft ging RKZVC met tien man vol op zoek naar de gelijkmaker. Een lage voorzet van Sjors Storkhorst op de vrijstaande Wout Blasman, die werd onderschept door de Hooglandse keeper, was de eerste 20 minuten na rust de enige mogelijkheid op een kans. Door de ruimte die RKZVC achterin weggaf profiteerde Hoogland in de 70ste minuut. Het was opnieuw Bas Wobbes die na een voorzet van dichtbij kon binnen schieten. De wedstrijd leek beslist, maar niets bleek minder waar.

In de 81ste minuut schoot Wout Blasman na een voorzet van Sjors Storkhorst de 1-2 binnen. RKZVC ging nog opportunistischer voetballen met veel lange en hoge ballen. Een lange vrije trap van Pillen kwam in de 85ste minuut van de wedstrijd met een gelukje terecht bij Storkhorst, die vrij kon doorlopen en de 2-2 kon binnen schieten. De thuisploeg kreeg in de blessuretijd nog kansen op meer, maar de winnende treffer viel niet meer.

RKZVC blijft ondanks de puntendeling koploper in de hoofdklasse mede door puntverlies van SDO. Volgende week gaat RKZVC op bezoek bij concurrent DEM in Beverwijk.