Opnieuw 4-0 overwinning voor AAA BOVO Dames 2

LICHTENVOORDE - Afgelopen zaterdag stond voor Dames 2 van AAA BOVO de thuiswedstrijd tegen Favorita Dames 2 op het programma. De Dinxperlose tegenstander stond op plek zeven in de volleybalcompetitie. Coach Bennie was nog even gaan kijken bij de wedstrijd tussen Focus Dames 2 en BVC Dames 1, de nummers twee en drie in de competitie. Voordat hun eigen wedstrijd begon wisten de Aaltense dames dat het daar 2-1 voor Focus was. Het was dus zaak om met 4-0 te winnen, zodat de voorsprong verder vergroot kon worden.

De wedstrijd werd begonnen met de volgende opstelling: Zelma, Angela, Nienke, Eline, Mirjam en Maaike. Door een goede servicedruk hadden de dames al snel een ruime voorsprong opgebouwd. Aan het einde van de set werd het wat rommelig en onrustig in het veld, waardoor de tegenstander nog een aantal punten dichterbij kon komen. De BOVO-dames waren echter op tijd weer bij de les en wonnen met 25-15.

De tweede en derde set hadden een vergelijkbaar verloop, met setstanden 25-15 en 25-17. Toen de laatste set nog. Die begonnen de dames van BOVO minder goed. De stand ging gelijk op tot 11-11. Er moest scherper worden gespeeld. Dit gebeurde ook; verdedigend werden de ballen goed gepakt en aanvallend werd er meer gescoord. Zo liepen de Aaltense dames snel uit en wonnen ze met 25-15.

Zo werden er weer vijf punten gepakt. Door de 2-3 winst van BVC op Focus is de voorsprong van AAA BOVO Dames 2 op de nummer twee nu tien punten, met een wedstrijd minder gespeeld. Komende zaterdag om 17.00 uur staat de uitwedstrijd tegen Volga Dames 1 in Gaanderen op het programma.