Header image

LZV Kuypers H&W verliest in laatste minuut van Avanti

LICHTENVOORDE - LZV Kuypers H&W heeft afgelopen vrijdag in de Topdivisie zaalvoetbal een zure nederlaag geleden.

Na de lange busreis naar Stiens (Friesland) leek het lange tijd op een gelijkspel te eindigen. In de laatste minuut sloegen de Friezen echter toe en moest LZV Kuypers H&W met lege handen terug naar Lichtenvoorde.

LZV Kuypers H&W was van tevoren gewaarschuwd. De thuiswedstrijd tegen Avanti werd redelijk makkelijk met 6-2 gewonnen. Toch stond Avanti er beter voor in de stand. Vorige week werd titelkandidaat FCK de Hommel nog met een 9-3 overwinning naar huis gestuurd. Een overwinning zou voor LZV Kuypers H&W betekenen dat ze kwa verliespunten beter zouden komen te staan dan Avanti en zou men definitief een gat slaan met de onderste ploegen. Het mocht echter niet zo zijn.

LZV Kuypers H&W stond al na 4 minuten in de wedstrijd op een achterstand. Avanti had in de eerste fase van de eerste helft het betere van het spel. Naast de goal werden door de Friezen nog enkele kansen gecreëerd, maar tot doelpunten leidde dat - mede door goed keeperswerk van Manuel Kuijk - niet. LZV Kuypers H&W kroop langzaam verder uit de schulp en er werden ook enkele kansen gecreëerd. Avanti doelman Arjan Heerland parreerde enkele keren vakkundig en ook de paal weerhield LZV Kuypers H&W van de gelijkmaker. Drie minuten voor rust wist LZV Kuypers H&W dan toch langszij te komen. Met een subtiele stift verschalkte aanvoerder Dick Hulshorst de Avanti doelman. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust volgde een gelijkopgaande strijd die echter voor het publiek - mede door het uitblijven van grote doelkansen en doelpunten - niet spectaculair maar wel spannend was. Lange tijd leek het er op dat de 1-1 de stand was die ook de eindstand zou zijn, maar in de slotminuut wist ZVV Avanti de wedstrijd toch naar zich toe te trekken. Harke Kalfsbeek was voor ZVV Avanti de matchwinner. Helaas voor het team van Robert Johannis moest de lange busreis terug naar de Achterhoek met lege handen plaatsvinden.

Lang heeft LZV Kuypers H&W echter niet om bij de pakken neer te zitten. A.s. vrijdag staat een cruciale wedstrijd op het programma. LZV Kuypers H&W speelt dan tegen AORC uit Amsterdam. AORC staat 2 punten achter LZV Kuypers H&W, maar heeft echter wel 2 wedstrijden minder. Deze inhaalwedstrijden van LZV Kuypers H&W zijn tegen Veerhuys en FCK de Hommel. Momenteel respectievelijk de nummers 1 en 4 van de topdivisie. Om definitief afstand te nemen van de onderste regionen van de Topdivisie zal LZV Kuypers H&W er alles aan moeten doen om de 3 punten in Lichtenvoorde te houden.

Dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn bleek vorig jaar. In de laatste wedstrijd van het seizoen was een onderling duel tussen LZV Kuypers H&W en AORC nodig om te bepalen wie de nummer 2 van de eredivisie werd en zo naar de topdivisie promoveerde. In een krankzinnige wedstrijd waar AORC lange tijd aan de leiding ging was het uiteindelijk LZV Kuypers H&W dat door een ontketende Michel v.d. Brink de overwinning binnensleepte en zo promotie afdwong. Toen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen bleek dat enkele clubs uit de Topdivisie ophielden te bestaan kon AORC als nummer 3 van de eredivisie alsnog de overstap naar de Topdivisie maken. Het belooft a.s. vrijdag dus wederom een kraker te worden. in de Hamalandhal te Lichtenvoorde.

De maandag er op speelt LZV Kuypers H&W de inhaalwedstrijd thuis tegen de nummer 4 van de Topdivisie: Veerhuys. Deze wedstrijd begint om 21:00 in de Hamalandhal te Lichtenvoorde. Wees er bij deze 2 topwedstrijden dus bij in de Hamalandhal! Vrijdag 25 maart 20:45 tegen AORC Amsterdam, maandag 28 maart om 21:00 tegen Veerhuys. Beide wedstrijden in de Hamalandhal te Lichtenvoorde. Komt dat zien!