Header image

Longa wint van DIO en promoveert naar de 1e klasse

LICHTENVOORDE - Het eerste van de Sportvereniging Longa '30 uit Lichtenvoorde heeft een super prestatie geleverd door na 1 jaar in de 2e klasse direct te promoveren naar de eerste klasse. Uit in Druten tegen DIO hadden de oranjehemden van trainer Wilco Klop aan een gelijkspel genoeg om te promoveren. Het werd uiteindelijk 2-4 voor Longa. Hiermee hersteld Longa de pikorde in Oost Gelre door Grol achter te laten in de 2e klasse. Na een busreis van een uurtje werden de helden onthaald in De Treffer. De wedstrijd begon voorspoedig in Druten. Longa was het eerste kwartier, net als vorige week tegen Grol, heer en meester op het veld. Dit resulteerde in een 1-0 voorsprong. Longa leek op rozen te zitten, echter vanaf de voorsprong was het DIO dat meer overwicht in de wedstrijd kreeg. Men kreeg enkele goede mogelijkheden en ex-prof Dennis Krijgsman wist de stand gelijk te trekken. Niet lang daarna scoorde DIO opnieuw. Een voorzet van rechts kon door wederom Dennis Krijgsman geheel vrij ingekopt worden. De 2-1 was tevens de rust stand. Na rust stond er voor Longa weinig anders te doen dan ten aanval trekken. Aangezien er minimaal gelijk gespeeld moest worden moest er nog minimaal 1 keer gescoord worden. Na 10 minuten in de tweede helft bracht Wilco Klop daarom Justin Bleumink in. Dat dit een goede keuze was bleek niet lang daarna. Met een beetje geluk naar een afgeketst schot kreeg Justin de bal op de hoek van de zestien, hij sneed naar binnen en schoot de 2-2 goed binnen. Longa bleef daarna goed voetballen. Marcel Golstein was dicht bij de beslissing, een snoeiharde vrije trap spatte echter op de lat uiteen. Longa maakte daarna de bevrijdende treffer. DIO ging hierna nog meer aanvallen en toen was het voorin voor Longa alsof men tegen 9 man speelde. Met 3 man gingen zij op slechts 1 verdediger en de keeper af en na een paar breedte passjes was het wederom Justin Bleumink die de bal binnen mocht schieten en dit ook niet naliet. Dit was reeds in de blessuretijd en de scheids voelde dit goed aan. Ondanks de vele blessurebehandelingen was de wedstrijd gespeeld en direct na de treffer van Justin floot de scheids dan ook af en konden reserves, trainers, begeleiding en supporters zich op de spelers storten die het laatste doelpunt nog stonden te vieren. Een zeer succesvol slot van de competitie en een prestatie van formaat. Na 1 jaar in de 2e klasse direct promoveren. Een uitzonderlijk seizoen voor menig Lichtenvoordse voetbalsupporter.