Header image

Lokale versie van de The Passion in Lichtenvoorde 22 maart

LICHTENVOORDE – Lichtenvoorde voert op dinsdagavond 22 maart de lokale versie van The Passion op. De organisatie is in handen van de katholieke en protestantse kerken en Marianum. Leerlingen helpen mee of leveren voor de uitvoering van het Bijbelse lijdensverhaal een muzikale bijdrage.

 

Kruisdragers

Passion Lichtenvoorde begint in hartje Lichtenvoorde op de Markt. Daar opent koor NOIR uit Zieuwent Passion Lichtenvoorde met het bekende ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ van Ramses Shaffy en Liesbeth List. Vervolgens wordt door een groep van 12-16 uitgekozen mensen een groot kruis door de centrumstraten gedragen naar Marianum waar Passion Lichtenvoorde in de aula en op het schoolplein een vervolg krijgt. De groep dragers vormen een goede vertegenwoordiging van Lichtenvoorde. Onder hen zijn enkelen die in het afgelopen jaar zelf een zwaar kruis gedragen hebben. De tocht naar Marianum is een stille tocht met fakkels en lichtjes. Toeschouwers kunnen aansluiten en worden gevraagd lichtjes mee te nemen. Het kruis heeft een lengte van 7 meter en een spanwijdte van 3 meter. Het weegt ongeveer 150 kilo. Het kruis wordt opgericht bij het schoolplein. Daar krijgen mensen gedurende de uitvoering en na afloop van de uitvoering de gelegenheid een licht aan te steken of bloemen te leggen bij het kruis. Ook is er gelegenheid om persoonlijke passies te delen c.q. wensen op te schrijven en deze op het kruis te bevestigen. Bij Marianum kunnen mensen met een entreekaart de aula binnen waar Passion Lichtenvoorde wordt vervolgd. De organisatie verwacht veel meer toeschouwers dan dat er naar binnen kunnen. Daarom is het schoolplein ingericht met een groot videoscherm waarop de Passion Lichtenvoorde goed te volgen is.

 

Passie delen

Passion Lichtenvoorde vertelt op een eigentijdse manier over het lijden, sterven én opstaan van Jezus. In Marianum brengen koor Noir en de Marianum-schoolband diverse Nederlandstalige muzieknummers ten gehore tegen de achtergrond van een door leerlingen kunstzinnig gemaakt decor. De vier hoofrolspelers zijn bekende mensen uit Oost Gelre die regelmatig de publieke bühne betreden: Willem te Molder (Boi Foi Toch), Manus van Ooijen (Tapperij van Ooijen), Sjaak Welboren (schooldecaan Marianum), Jan Put (rector Marianum) en Ben Donderwinkel (presentator Roomse Herrie/ Open Podium Amphion). De lokale versie van de televisie-Passion is ingetogener, maar kent een grotere verbondenheid om de uitvoering kleiner en dus intiemer is. Passie Lichtenvoorde staat voor het uitdragen van waarden waar de inwoners van Oost Gelre en omgeving voor staan. Op de facebookpagina van Passion Lichtenvoorde vind je niet alleen de laatste nieuwsupdates maar kun je ook passie delen.



Ander nieuws