Lode Hulshof en Koen Molewijk winnen GUV Achterhoek Cup

LICHTENVOORDE - In het weekend van 17 en 18 mei werd er in Lichtenvoorde gestreden om de titel beste tafeltennisser van de regio Achterhoek. Zaterdag kwam de jeugd aan bod en zondag was het tijd voor de senioren. Op beide dagen stelde de organisatie broodjes gezond en fruit beschikbaar aan de deelnemende spelers. In het kader van de gezonde sportkantine dan ook een verantwoorde keus! Lode Hulshof van Litac was op zaterdag de sterkste en Koen Molewijk van Torenstad pakte op zondag de titel. De verenigingsbeker ging nipt aan de neus van de organiserende vereniging voorbij. De Toekomst uit Lochem behaalde uiteindelijk met het kleinst mogelijke verschil (1 punt) het meeste aantal punten, waardoor de Toekomst deze wisselbeker overneemt van SMD Winterswijk.

Op beide dagen werd er in verschillende poules gestreden om de beste uitgangspositie te krijgen voor het vervolgschema. De finaleronde bij de jeugd werd uiteindelijk door Litac spelers gedomineerd. Om de finale te bereiken wist Lode in de halve finale Kevin Pan te verslaan. Kevin wist het Lode ontzettend moeilijk te maken en kwam zelfs met 2-0 voor, daarna leek echter de koek op. Lode herpakte zich en wist Kevin alsnog te verslaan met 2-3. In de finale trof hij teamgenoot Lars Banning. Lars had zich eerder van Gijs Geelink ontdaan door in zijn halve finale met 3-0 te winnen. De finale ging tussen de teamgenoten Lode en Lars waarin Lode met 3-1 de winst pakte en daarmee zijn titel prolongeert.

In de B klasse wisten alleen de spelers van de Toekomst door te dringen tot de finalerondes. In de halve finale stonden Rico Rappard en Olivier Pot tegenover elkaar. Er volgende een spannende partij waarin Rico bij een 2-0 achterstand de wedstrijd volledig wist om te keren naar een 2-3 winst. Sven Jeurissen versloeg Sander Peters in de andere halve finale. De finale tussen Rico en Sven bleef spannend, maar Rico was uiteindelijk de sterkste.

De dubbelspelen waren ook verdeeld in een A en B klasse. In de A klasse pakten Lode Hulshof en Lars Banning de titel ten kostte van Kevin Pan en Gijs Geelink. In de B klasse stonden Rico Rappard/Sander Peters van de Toekomst tegenover het gecombineerde team van SMD en Litac welke door Rik Vriesen en Timon Wassink werd gevormd. Dit gelegenheidsduo pakte de overwinning in de B klasse dubbel.

Op zondag was er een divers deelnemersveld waarin zowel de jonge als de iets oudere seniorenspelers hun wedstrijden konden spelen. Uiteindelijk bleven in de A klasse de sterkste spelers over. Bennie Klein Teeselink (de Toekomst) nam het op tegen Robbert Takke (Litac). Bennie had duidelijk de overhand en versloeg Robbert met 3-0. De andere halve finale was een prooi voor Koen Molenwijk (Torenstad) die Herwin Wensink (Atak) met 3-1 wist te verslaan. In de finale bleven de sterkste spelers van het toernooi over, die elkaar ook nog eens goed kennen. Koen en Bennie wisten een mooie finale neer te zetten. Koen was deze dag echter duidelijk de betere en won met 3-0 en is daarmee de nieuwe winnaar van de GUV Achterhoek Cup bij de senioren.

De B finale ging tussen William ter Maat en Emma Veldhuis, beide spelend voor Litac. Een spannende finale volgde waarin Emma uiteindelijk met 12-10 in de vijfde game moest capituleren. William pakte hier de eindoverwinning.

Tijdens de dubbelspelen wist het gelegenheidsduo Lau Wildenborg (Litac)/Herwin Wensink (Atak) door te dringen tot de finale. De halve finale wonnen beide heren in een waar spektakelstuk tegen Bert te Lindert en Zafer Zenginer van Atak. Finalisten in het enkelspel Bennie en Koen waren samen ook de opponenten in de finale van het dubbel. In de B finale ging het tussen gelegenheidsdubbel Jan Willem Meijer (SMD)/Eddie Elkink (Atak) en William ter Maat/Marc Meuwszen (Litac). Beide gelegenheidsduo’s moesten uiteindelijk het onderspit delven. In de A klasse gingen Koen en Bennie met de eer strijken en in de B finale gingen William en Marc met de overwinning aan de haal.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagde editie van de Achterhoek Cup en bedankt dan ook alle deelnemers voor deelname aan het toernooi.