Live-blog bekerwedstrijd RKZVC – Achilles Veen (0-4)

ZIEUWENT - RKZVC uit Zieuwent speelt vanavond een historisch duel. De ploeg van trainer Laurens Krabbenborg zal voor het eerst in de geschiedenis van de club uitkomen in de Amstel Cup. In de eerste voorronde treft het hoofdklasser Achilles Veen. Mocht RKZVC een ronde verder komen dan treft het het Haagse HBS.

Gelre FM doet vanaf 20 uur live verslag van het duel. Via dit live-blog is de wedstrijd ook van minuut tot minuut te volgen.

18.36 De tegenstander is onderweg richting Zieuwent

18.41 Gisteren kreeg RKZVC al support vanuit Groenlo

— SV Grol (@svgrol) August 16, 2016

18.49 Verslaggever
Bas te Velthuis is vanavond onze verslaggever bij deze wedstrijd. Vanaf 20.00 uur hoor je hem live op Gelre FM. Je kan hem ook volgen via twitter op twitter.com/bastevelthuis

18.54 RKZVC op teletekst
In Zieuwent zal dit vast en zeker op de foto worden gezet. RKZVC te vinden op de sportpagina van NOS Teletekst.

19.00 Een uur voor de wedstrijd
We zitten een uur voor de aftrap van RKZVC - Achilles Veen in de eerste voorronde van de KNVB-beker. Twitter mee via #gelrefm en laat weten of RKZVC kans maakt om de volgende ronde te bereiken.

19.18 De opstelling van RKZVC

19.40 Prachtig voetbalweer!
Prachtige weersomstandigheden voor zomeravondvoetbal in Zieuwent. Op dit moment is het nog een graad of 20.  Over een kleine twintig minuten gaat de wedstrijd beginnen.

19.53 We gaan bijna beginnen!
Over een paar minuten gaan we beginnen! RKZVC - Achilles Veen in de eerste voorronde van de KNVB-beker is live te volgen op Gelre FM. Heb jij de radio al aan staan?

19.55 Hierbij de opstellingen van beide elftallen

20.00 uur We gaan aftrappen!
De wedstrijd staat op het punt van beginnen in Zieuwent

20.08 Eerste kans RKZVC
De eerste kans voor RKZVC komt van Jouke Knippenborg. Hij speelt zich goed vrij, maar het vervolg is daarna niet goed.

20.13 Ook Achilles Veen krijgt de eerste grote kans
Korkmaz krijgt namens de gasten de eerste grote kans in de wedstrijd. De 'versgebakken' keeper van RKZVC, Huib Jonkman, moet redding bieden.

20.19 Achilles Veen komt op een 0-1 voorsprong!
Uit een scrimmage wordt de 0-1 gescoord in de zestiende minuut. Aerts maakt namens Achilles Veen de openingstreffer.

20.26 De gasten nog niet in de problemen
RKZVC kan het Achilles Veen nog niet lastig maken halverwege de eerste helft. Dat is zeker geen schande tegen een zaterdag hoofdklasser!

20.35 Achilles Veen dicht bij de 0-2
Aerts is dicht bij zijn tweede treffer op randje buitenspel, maar speelt de bal iets te ver voor zich uit. Keeper Jonkman van RKZVC kan redden.

20.39 De gasten nu wel op 0-2!
In de 33ste minuut maakt Achilles Veen er via Reniers 0-2 van. Hij mag vrij dit doelpunt aantekenen.

20.45 Achilles Veen, een ploeg met ervaring
Veel spelers in de selectie van de Brabanders hebben een achtergrond in het betaald voetbal. Zo lopen er spelers rond die hebben gespeeld bij o.a. Willem II en Almere City.

20.48 Bas Heutinck voorkomt erger
Achilles Veen komt vlak voor rust bijna op 0-3, maar Bas Heutinck zit er nog met een been tussen en voorkomt zo een nieuwe treffer.

20.51 Vroeg rust in Zieuwent
Terwijl het scorebord nog maar 43 minuten aangeeft, fluit scheidsrechter van der Pol beide ploegen al naar de kleedkamer. Zou hij zijn stopwatch al ingedrukt hebben tijdens het handen schudden?

21.09 Achilles Veen al vroeg in de tweede helft op 0-3
De gasten komen al aan het begin van de tweede helft op 0-3. Met een prachtig afstandsschot van Flavio Andjole is Huib Jonkman kansloos.

21.17 Even wat cijfers op een rij
Startgeld in het bekertoernooi: 3000 euro
Reiskosten: 2500 euro
Bereiken van de volgende ronde: 3000 euro
Reiskosten volgende ronde: 2500 euro

Achilles Veen heeft 4 seniorenteams. Alleen de keeper komt uit het dorp zelf. Alle andere spelers van buitenaf.

90% procent van de spelers die meedoen heeft de jeugdopleiding genoten bij Willem II.

Alle spelers van Achilles Veen worden betaald door de club.

21.21 Bas Heutinck geblesseerd naar de kant
Bas Heutinck moet de strijd staken in de wedstrijd. Hij moet geblesseerd naar de kant. Zijn vervanger is Remco Buiting.

21.23 Aerts maakt zijn tweede van de wedstrijd
Achilles Veen komt op 0-4. Aerts maakt zijn tweede van de wedstrijd.

21.29 RKZVC gaat weer wisselen
Jens Schutten gaat eruit aan Zieuwentse kant. Ties Heutinck is zijn vervanger. Hij mag nog 20 minuten meespelen in deze bekerwedstrijd.

21.34 Bal op de paal en speler op de paal
Aerts maakt bijna de 0-5. Zijn schot raakt de paal, maar Aerts raakt ook zelf de paal. Daarna wordt hij gewisseld.

21.37 Bijna de eretreffer voor RKZVC
Na een vrije trap van RKZVC komt de bal pardoes voor de voeten van Waldo Rhebergen. Hij heeft bijna de 1-4 op de schoenen, maar de eretreffer zit er toch nog niet in.

21.45 De laatste wissel van RKZVC
Harm Bokkers, komende van Marienveld, verlaat het veld en Jordy Hummelink is zijn vervanger.

21.53 De wissel van Harm Bokkers in beeld

21.56 Het eindsignaal heeft geklonken
Scheidsrechter van der Pol fluit beide ploegen naar het einde van de wedstrijd. RKZVC verliest met 0-4 van Achilles Veen en ligt daarmee uit het landelijke bekertoernooi. Komende zaterdag wacht de eerste wedstrijd in de districtsbeker. Om 18.00 uur wordt er afgetrapt tegen ATC'65 uit Hengelo Ov.

21.58 Verslaggever Bas te Velthuis geniet nog even na

Wat een geweldig complex. Het was wederom een prachtige voetbal avond @RKZVC #mooieclub #knvbbeker pic.twitter.com/0thqQvaa8z

— Bas te Velthuis (@bastevelthuis) August 17, 2016

22.03 Zometeen de reactie van trainer Laurens Knippenborg van RKZVC
Laurens Knippenborg gaat live op Gelre FM terugblikken op deze bekerwedstrijd en deze historische avond. Later zijn reactie ook in dit live-blog