Header image

GGD op de Zwarte Cross onder het motto: Veilig Feesten!

LICHTENVOORDE- De afgelopen 6 jaar was GGD Noord- en Oost-Gelderland vertegenwoordigd op de Zwarte Cross. Op de camping werden gesprekken gevoerd met jongeren over veilig vrijen. Bijvoorbeeld over hoe je een condoom gebruikt. En over sense.info: de website voor vragen over liefde, relaties en seksualiteit. Elk jaar weer oergezellig én een succes! Daarom is GGD Noord- en Oost-Gelderland, samen met Iriszorg, ook dit jaar weer van de partij. De GGD is te vinden op drie locaties op het feestterrein onder de noemer: Veilig Feesten.

Tijdens de Zwarte Cross kan iedereen terecht bij de GGD met vragen over infectiezieken, vaccinaties, seks, teken, eikenprocessierupsen en nog veel meer! En… geen zorgen over de rupsen, die zijn verjaagd door de Feestfabriek! 

Veilige seks  is van oudsher het onderwerp waar de GGD aandacht voor vraagt op de Zwarte Cross. De voordelen van condoomgebruik komen onder andere aan bod. Want juist bij een one night stand gebruikt 60% van de jongeren geen condoom als zij vrijen. Vervelend, want er zijn allerlei  hardnekkige aandoeningen mee te voorkomen. Dat vindt Tante Rikie ook! Dus gebruik dat ding!

Aan de zijde van Iriszorg, die alles weet over verantwoord omgaan met drank en drugs, hoopt de GGD met zijn aanwezigheid de Zwarte Cross op te luisteren en Veilig Feesten vorm te geven.

 

 

 Ander nieuws