Header image

Carnavalsoptocht Groenlo "Dooiaanval"

GROENLO - De dooiaanval komt als geroepen. Als iedereen in Groenlo en omgeving namelijk de komende dagen zou blijven schaatsen, dan zou de carnavalsoptocht misschien wel in gevaar komen. De ‘rayonhoofden’ van de optochtcommissie van de Knunnekes hebben de weersomstandigheden goed in de gaten gehouden. Ze kunnen nu met gerust hard aan optochtcommandant Stef Reusen melden dat de optocht niet meer in gevaar is. “Ut geet deur!”

Deze weken worden alle ingeschreven deelnemers vereerd met een bezoek van leden van de optochtcommissie of zelfs van Prins Erik I en Adjudant Edwin. Naast de keuring van de wagens worden ook nog volop tips en adviezen over veiligheid, de dikte van de kostuums en drankgebruik uitgewisseld. "Door het ijs zakken kan niet meer, maar wel door de assen", aldus de optochtcommissie. Met deze informatie wordt aanstaande vrijdag de optocht in elkaar gezet. Bijna 1200 mensen zullen zondag meelopen of meerijden.

Ook zijn veel straten al voorzien van de nodige versiering. Naar verwachting zullen daarbij de meeste ballonnen komende zaterdag opgehangen worden. Het ballonnenfonds van Prins Erik Mentink speelt daar een grote rol in.

Tot slot: de optochtcommissie hoeft dan misschien niet meer te krabben, maar zal wel klaarstaan om de route sneeuwvrij te houden.Ander nieuws