Bouke van der Veen wint Glazen Kalf 2013
11-10-2013LICHTENVOORDE - De jaarlijkse kookwedstrijd voor jonge culinaire professionals om het Glazen Kalf is gewonnen door Bouke van der Veen van restaurant De Leeuw in Lichtenvoorde. De andere finalisten waren Koen Betjes van ’Achter de Poorte’ in Elburg en Tim Jansen van NH Hotel in Naarden. De deelnemers aan de wedstrijd kregen een ’black box’ met diverse soorten kalfsvlees en andere ingrediënten. Hiermee dienden zij een hoofdgerecht te bereiden en binnen anderhalf uur te presenteren aan de jury.
Juryvoorzitter Wynand Vogel benadrukte, dat smaak voor het winnen de belangrijkste factor is. De winnaar kreeg van de jury een extra vermelding voor de sublieme garing van de kalfslonghaas.
De wedstrijd is gehouden tijdens het vakevenement Folie Culinaire in Maastricht en is georganiseerd door stichting Promotie Kalfsvlees. Het Glazen Kalf werd uitgereikt door Henny Swinkels, Director Corporate Affairs van VanDrie Group.
Ander nieuws
-
25-04-2024
In Mariënvelde is het vandaag al Koningsdag: het rood-wit-blauw hangt uit, keurig geharkte tuinen en de BMV zit vol om de koning alle te vertellen over ‘hun’ BMV
-
24-04-2024
In Mariënvelde is het vandaag al Koningsdag: het rood-wit-blauw hangt uit, keurig geharkte tuinen en de BMV zit verwachtingsvol om de koning alle te vertellen over ‘hun’ BMV
-
23-04-2024
Achterhoekse klimaatburgemeesters laten klimaatklok rondgaan: in gemeente Aalten telt de klimaatklok nu af naar het kantelpunt van 1,5 graden opwarming op aarde
-
23-04-2024
Bouwterrein brug bij Lochem teruggegeven aan provincie en bouwer
-
22-04-2024
Oost Gelre verwacht een financieel tekort van 5,1 miljoen euro in 2026
-
22-04-2024
Koude lentedag: komende nacht gaat het écht vriezen in de Oost-Achterhoek