Header image

Blijvende herinnering onthult in corstuin Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - In de corsotuin in Lichtenvoorde is donderdagavond een prachtig kunstwerk onthult als blijvende herinnering voor het bloemencorso. De onthulling van deze 'eyecatcher' is de opening van het plakweekend voor het bloemencorso.

Het kunstwerk is ontworpen door Rick Luttikhold die een dahlia binnen een stalen constructie prachtig heeft neergezet. Na aanleiding van een ontwerpwedstrijd van een aantal jaren geleden werd dit kunstwerk door de organisatie verkozen tot blijvende herinnering in de corsotuin aan de Richterslaan in Lichtenvoorde.

Willy Pierik en Bennie te Have hebben het kunstwerk uiteindelijk gemaakt. Voor Pierik was het donderdagavond extra bijzonder. Hij werd door voorzitter Herman ter haar van het stichting Bloemencorso Lichtenvoorde in het zonnetje gezet. Pierik bouwt dit weekend aan zijn veertigste corsowagen en kreeg hiervoor een prachtige oorkonde aangeboden.

De opening werd door een grote delegatie van corsobouwers bijgewoond en ook burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre was bij de onthulling aanwezig.Ander nieuws