Header image

Wijziging bestemmingsplan nieuw Slingeland.

Doetinchem - De gemeenteraad van Doetinchem heeft donderdagavond het bestemmingsplan voor de nieuwbouwlocatie van het Slingeland Ziekenhuis gewijzigd. Dat terwijl de Raad van State dinsdag een bezwaar op het oude bestemmingsplan heeft behandeld.

 

Om te voorkomen dat we later alsnog aanvullingen moeten doen, passen we het bestemmingsplan nu al aan”, aldus wethouder Ingrid Lambregts over de aanpassingen aan het bestemmingsplan in de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond. De aanpassing kon rekenen op flinke kritiek van onder meer PvdA-fractievoorzitter Steven Kroon: “Het is respectloos naar de bezwaarmakers en de democratische rechtsgang in het algemeen om, voordat de Raad van State uitspraak doet, het bestemmingsplan te wijzigen.” De uitspraak van de Raad van State wordt over anderhalve maand verwacht.
 

Ruim een jaar geleden stemde de gemeenteraad in met de plek bij de A18-afslag als nieuwbouwlocatie van het Slingeland. De wijzigingen, die werden aangenomen door de raad, hebben onder meer betrekking op de monumentale boerderij op de locatie en het aantal parkeerplekken. “De Raad van State staat alleen toe dat je kleine, ondergeschikte onderdelen aanpast”, aldus Lambregts.

Door  REGIO8

Foto: Regio8Ander nieuws