Header image

Tango Extremo in Amphion Theater

DOETINCHEM - Het Nederlands/Argentijnse Tango ensemble 'Tango Extremo' zal de maanden februari en maart 2012 zes maal in de Nederlandse theaters te zien zijn met het bijzondere programma ‘Tango Novo’. Dit programma is een mix van Argentijnse Tango en verschillende muziekgenres die te vinden zijn in Brazilië, als samba, forró en baião. Deze voorstelling bevat zowel eigen geschreven werk als composities van verschillende grootmeesters en arrangementen daarvan.

Waar en wanneer: 11/02 Theater Amphion Doetinchem 17/02 Cultuur Centrum Griffioen Amstelveen 23/02 Theater De Lawei Drachten 03/03 WMDC Rotterdam 04/03 Theater De Schalm Veldhoven 09/03 Theater ’t Mozaïek Wijchen Dit bijzondere Nederlands/Argentijnse quintet is opgericht in 2003 en heeft sindsdien een ontwikkeling meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is.

De groep heeft inmiddels een vaste plek weten te veroveren op de Nederlandse muziekpodia, maar speelt verder ook met grote regelmaat één van de weinige Nederlandse wereldmuziek-ensembles over de rest van de wereld. Zo was Tango Extremo de afgelopen jaren in theaters en festivals te gast in o.a. Spanje, Italië, Kroatië, Zuid-Korea, México, Turkije, Kurdistan, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, België, Zuid-Korea, Portugal, Argentinië, Uruguay, Ierland, China, Zuid-Afrika, Botswana, Colombia, Ecuador en Venezuela. In augustus 2009 stond de groep als enige niet-Argentijnse orkest op het Buenos Aires Tango Festival: het meest prestigieuze Tango-festival ter wereld.Ander nieuws