Header image

Stoomfestival in Doetinchem

Doetinchem – Op zaterdag 25 augustus en zondag 26 augustus aanstaande organiseert het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum aan de Stationsstraat 50 in Doetinchem weer het jaarlijks terugkerende stoomfestival.

 

Een groot aantal stoomattracties, zoals stoomtrekkers, stoomvrachtwagen, stoomauto, stoomorgel en stoomwals zullen opgesteld staan rond het museum. Veel stoomvoertuigen zullen rondrijden waarbij de jeugd gratis mag instappen. Kinderen kunnen onder andere in dit weekend treinen zelf radiografisch besturen en op een circuitje rondrijden in trapauto’s. Ook is er een springkussen aanwezig.

 

Tijdens de opening op zaterdag 25 augustus zal een unieke antieke Bugatti trapauto worden onthuld. Voor kinderen die, de door het OVSM uitgedeelde kleurplaat ingekleurd inleveren is de toegang gratis. (deze kleurplaten zijn voor de zomervakantie op alle basisscholen in Doetinchem uitgedeeld).  Voor kinderen is er volop gelegenheid voor het bouwen van eigen creaties met Meccano, LEGO en andere bouwmaterialen. Ook rijdt er een minstoomtrein rond het evenemententerrein waar kinderen gratis in kunnen meerijden. Daarnaast is het mogelijk om tijdens het stoomweekend een rondrit door Doetinchem te maken met de replica ‘De Silvolde’. De Silvolde rijdt een uurdienst. Ritprijs € 1,-. De openingstijden zijn zowel zaterdag 26 als zondag 27 augustus van 10.00 uur tot 17.00 uur.

 

De toegangsprijs is: €6,00 (met museumkaart +€3,00) Kinderen t/m 12 jaar: €2,50 (met museumkaart + €1,00) Het OVSM doet mee aan het MeedoenArrangement www.ovsm-doetinchem.nlAnder nieuws