De Graafschap verliest oefenduel met 4-0 van VVV.

Doetinchem -  Graafschap heeft zaterdagmiddag de oefenwedstrijd tegen Eredivisionist VVV-Venlo met 4-0 verloren. In de eerste helft scoorde de thuisploeg drie keer via Torino Hunte, Lennart Thy en Clint Leemans. Na rust haalde Johnatan Opoku doeltreffend uit: 4-0.

De Superboeren begonnen redelijk aan de eerste (oefen)wedstrijd in het nieuwe jaar. Trainer Henk de Jong had een basisplek ingeruimd voor Myenty Abena, die zijn eerste minuten maakte sinds zijn beenblessure. Ook Sjoerd Ars stond aan de aftrap, waardoor Anthony van den Hurk op de reservebank begon.

Nadat Ars een mogelijkheid op 0-1 had gemist - hij schoot over de bal heen na een hakje van Youssef El Jebli - nam VVV de wedstrijd over. Een inzet van Torino Hunte werd in de korte hoek gekeerd door Filip Bednarek. De doelman had tien minuten later geen antwoord op de intikker van diezelfde Hunte, na een strakke voorzet van Ralf Seuntjens. Andrew Driver kreeg een grote kans op de gelijkmaker, maar schoot recht op VVV-keeper Lars Unnerstall af.

Mark Diemers mikte vervolgens een vrije trap net naast, waarna Lennart Thy profiteerde van matig verdedigen bij De Graafschap en op eenvoudige wijze de 2-0 maakte. In het restant van de eerste helft had De Graafschap moeite om grote kansen te creëren en kwam de thuisploeg op 3-0. Clint Leemans benutte een vrije trap in de korte hoek.

De tweede helft kende weinig hoogtepunten, mede doordat beide ploegen volop gebruikmaakten van de wisselmogelijkheden. Invaller Johnatan Opoku stond net binnen de lijnen en tekende voor de vierde Venlose treffer. Anthony van den Hurk, die net als Bart Straalman en Elvio van Overbeek de hele tweede helft speelde, miste voor open doel. In de slotfase zorgde Delano Burgzorg met twee schoten van afstand voor gevaar, maar gescoord werd er niet meer: 4-0.

Bron: De Graafschap