Header image

De Graafschap incasseert vervelende nederlaag bij FC Emmen

Doetinchem - De Graafschap heeft vrijdag een onnodige nederlaag geleden op bezoek bij FC Emmen. De Superboeren kwamen via Daryl van Mieghem en Tarik Tissoudali terug van een 1-0 achterstand, maar gingen uiteindelijk met 5-2 onderuit in Drenthe.

Met een ongewijzigd basiselftal, ten opzichte van het thuisduel met FC Volendam (2-1) trad De Graafschap vrijdagavond aan tegen Emmen. Bij de tegenstander stonden drie oud-Superboeren aan de aftrap: Anco Jansen, Cas Peters en Alexander Bannink. Diezelfde Bannink deed De Graafschap al na elf minuten pijn. Hij maakte na een voorzet vanaf de linkerkant kinderlijk eenvoudig de 1-0. Vier minuten later vergat oud-Superboer Jansen zijn aanvalspartner Peters in te schakelen voor de 2-0.

De Graafschap had steun nodig in de beginfase en kreeg die vanuit het uitvak, waar 188 Superboeren aan het zingen waren. Mede dankzij de support beten de Superboeren halverwege de eerste helft via Mark Diemers van zich af, zonder te scoren. Drie minuten na zijn kans was het alsnog raak. Ditmaal was Diemers met een geweldige dieptepass de aangever en punterde Daryl van Mieghem de bal achter Emmen-doelman Dennis Telgenkamp: 1-1. Zijn elfde doelpunt van het seizoen.

In het restant van de doelpuntrijke eerste helft, waarin beide teams niet geweldig speelden, scoorde De Graafschap nogmaals. In de 31e minuut profiteerde Tarik Tissoudali van een assist van Diemers: 1-2. Peters miste vervolgens een goede kans op de 2-2, die door een eigen doelpunt van aanvoerder Sven Nieuwpoort alsnog viel (2-2). En vlak voor rust stuitte Diemers op de sterk keepende Telgenkamp.

Het duel ging voor rust alle kanten op. In de tweede helft bleek ook dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Grote kansen waren schaars, tot negentien minuten voor tijd. Een hoekschop van Jansen bleef hangen in de doelmond en werd door Emmen-speler Nick Bakker ingeschoten: 3-2. De Graafschap gaf vervolgens ook de 4-2 weg; Bannink besliste daardoor de wedstrijd. Invaller Sjoerd Ars kon de slotfase spannend maken, maar hij knikte net naast. Norair Mamedov maakte er aan de andere kant nog wél één: 5-2 en een zeer vervelende nederlaag.

Foto's: ProShots

Bron: De Graafschap