Header image

Boek the Party met Pauline Broekema Tim Kamps en Thomas Rueb

DOETINCHEM - Op de laatste Boek the Party van dit seizoen op 13 maart, stelt Wouke van Scherrenburg weer op geheel eigen wijze bekende en minder bekende auteurs voor aan het publiek. De gasten van deze aflevering: Pauline Broekema, Tim Kamps en Thomas Rueb. De muziek wordt deze avond verzorgd door Emma&Wies.Boek the Party staat garant voor een avond vol energie, humor, muziek en flair.

Pauline Broekema groeide op in een huis vol boeken. Dagelijks werden tenminste vijf kranten gelezen. Een opvoeding in de traditie “onderzoekt alles en behoudt het goede”, legde de basis voor een brede belangstelling. “Ik wil nog steeds alles weten.” In haar nieuwe boek, Het uiterste der zee, vertelt Pauline Broekema het verhaal van twee Joodse families in Friesland en Groningen.

Tim Kamps is een Nederlandse cabaretier, muzikant, acteur en regisseur. Als cabaretier had Tim Kamps het nooit over zijn jeugd. In zijn debuutroman De verschrikkelijke jaren tachtig beschrijft hij zijn ongemakkelijke, soms absurde ervaringen tijdens zijn heftige jeugd die hij deels doorbracht in een commune in Rotterdam.

Journalist Thomas Rueb schreef een boek over het ijzingwekkende verhaal van Syriëganger Laura H. Rueb schreef haar levensverhaal op basis van honderden uren gesprekken met Laura, familie en andere betrokken waaronder haar vader Eugène. Een jaar lang had hij exclusieve toegang tot de familie van Nederlands bekendste Syriëganger, haar schoonfamilie en Laura H. zelf. Hij dook in de politiedossiers, reisde af naar Irak, zocht naar Laura’s man Ibrahim en sprak vele honderden uren met de hoofdpersonen.

De presentatie van deze avond is in handen van Wouke van Scherrenburg
Van Scherrenburg kan zich beroepen op een lange veelzijdige journalistieke carrière. Ze staat bij velen bekend om haar scherpe en pittige interviews en was initiatiefnemer van politiek café Piment waar ze 7 seizoenen lang veel prominenten, politici, auteurs, tv presentatoren en acteurs te gast had aan tafel.

Tijdens de inloop vanaf 19.30 uur is er al live muziek van. Dus kom gerust lekker op tijd! Na afloop is er onder het genot van een hapje en een drankje gelegenheid om met de auteurs te praten, een boek te kopen en deze te laten signeren.

De muziek wordt deze avond verzorgd door Emma&Wies. Emma en Wies hebben elkaar ontmoet op de vooropleiding van het ArtEZ conservatorium. Inmiddels maken ze al drie jaar samen muziek en spelen ze vaak op festivals, feestjes en andere gelegenheden. Ze spelen een breed repertoire van Stevie Wonder, Willie Nelson, Amy Winehouse tot jazz-standards als All of Me en Night and Day.

Kaarten zijn te koop via de agenda van de bibliotheek: www.biebnieuws.nl en bij  Boekhandel Raadgeep&Berrevoets.

 Ander nieuws