Basketballers Becege kampioen

DOETINCHEM - Het herenteam van basketballvereniging Becege uit Doetinchem is kampioen geworden in de tweede klasse van Rayon Oost. De directe confrontatie met medetitelkandidaat Hanze Stars uit Zutphen zinderde van spanning en had alle kanten op kunnen gaan. Uiteindelijk wisten de heren van Becege in de laatste minuut het kampioenschap veilig te stellen: 50-51.

De heren van Becege begonnen de wedstrijd als de ongeslagen koploper. De enige overgebleven concurrent voor de titel, Hanze Stars uit Zutphen, zat het team echter op de hielen. Hanze Stars had in de eerste seizoenshelft slechts verloren van Becege: 53-49. Om het kampioenschap nog geheel in eigen hand te houden, was de opdracht voor Becege vooraf duidelijk: er mocht niet verloren worden met meer dan 4 punten verschil. Bij winst zou direct het kampioenschap gevierd kunnen worden.

Becege begon nerveus aan de wedstrijd. Het team van Hanze Stars wist elkaar vlot te vinden, terwijl het spel van Becege zich kenmerkte door slechte passes en slordig spel onder de basket. Even leek het erop dat Hanze Stars door zou drukken en dreigde de tweede helft nog slechts een formaliteit te worden. Becege wist de schade nog enigszins beperkt te houden, maar bij rust leidde Hanze Stars verdiend met 34-25.

Na rust vertoonde de wedstrijd een ander beeld. Becege verdedigde geconcentreerd en fanatiek. In de snelle tegenaanvallen wisten de spelers van Becege elkaar beter te vinden. Hierdoor werd in het derde kwart de opgelopen achterstand geheel weggewerkt: 41-41. Het laatste kwart werd op het scherpst van de snede gespeeld en de wedstrijd had alle kanten op kunnen gaan. Met nog 30 seconden te spelen leidde Hanze Stars met 48-50. Dankzij vier toegekende vrije worpen wist Becege alsnog de overwinning binnen te slepen: 50-51.

Het kampioenschap brengt Becege terug naar de eerste klasse, waarin de vereniging in het seizoen 2006-2007 voor het laatst uitkwam. Voor meer in formatie: www.becege.nl.