Header image

FC Eibergen en Ruurlo verliezen in Achterhoek Cup

EIBERGEN/AALTEN/RUURLO - FC Eibergen heeft dinsdagavond in de Achterhoek Cup met 1-3 verloren van zaterdag hoofdklasser AZSV. De ploeg uit Aalten plaatst zich hiermee voor de kwartfinale. Ruurlo verloor thuis met 0-1 van DZSV uit Dinxperlo.

FC Eibergen - AZSV 1-3
Na een kwartier spelen zet Jens Bent de ploeg uit Aalten op een 0-1 voorsprong. AZSV had het meeste balbezit in de eerste helft, maar het kreeg nauwelijks kansen. De meeste basisspelers waren dinsdagavond ook niet opgesteld. FC Eibergen kwam er sporadisch een aantal keren uit, maar was ook niet gevaarlijk.

Maarten Teutelink bracht FC Eibergen na 53 minuten via een prachtig ingeschoten vrije trap op gelijke hoogte. Lang bleef deze gelijke stand op het scorebord staan en werd er al rekening gehouden met penalty's. Vijf minuten voor tijd scoorde AZSV alsnog vanuit een corner via Max Jansen de 1-2. Twee minuten in blessuretijd werd het definitief beslist door AZSV door een doelpunt van Niek te Veluwe.

AZSV treft in de volgende ronde DZC'68. Zijn wonnen dinsdagavond met 1-8 van Warnsveldse Boys.

Ruurlo - DZSV 0-1
Beide ploegen hielden elkaar lang in evenwicht en de wedstrijd werd pas vlak voor tijd beslist. In de 85ste minuut was het Rob Mastebroek die de 0-1 voor DZSV aantekende en daarmee de winnende treffer maakte.

DZSV gaat in de volgende spelen tegen RKZVC of Vorden.