Header image

Workshop bij KunstKring Ruurlo geeft textiel tweede leven

RUURLO - Maatschappelijk bewust leven. Dat is, naast het stimuleren van de creativiteit, een belangrijke drijfveer achter deze workshop. Plezier in het maken van textiele creaties gaat hand in hand met het verantwoord omgaan met de daarvoor te gebruiken materialen. Hergebruik van textiele stoffen en het minder belasten van het milieu zijn voor Tineke Jansen, die de workshop geeft, belangrijke prikkels. Die wil zij overbrengen op haar cursisten tijdens de workshop die gegeven wordt in het atelier van de KunstKring Ruurlo op maandag 10 september van 9.30 – 16.30 uur. Het atelier is gevestigd in het Kulturhus aan de Nieuwe Weg 5 in Ruurlo.

‘Van niets iets maken spreekt mij erg aan. In mijn stoffenkast rommelen, al die kleurtjes zien en dan bedenken wat je daar allemaal mee kunt doen.’ Enthousiast vertelt Tineke Jansen over haar fascinatie voor gebruikte textiele stoffen. Het is het basismateriaal waarop cursisten zich kunnen uitleven. Materiaal ook dat zij zelf van huis meenemen. Ontdekken wat daarmee mogelijk is en vervolgens verbaasd staan over het uiteindelijke resultaat. Begonnen wordt met vast te stellen of de textiele restanten van natuurlijk materiaal zijn gefabriceerd door de zgn. brandtest.

Vervolgens maken de cursisten enkele proeflapjes om te ontdekken welke mogelijkheden het materiaal en de naaimachine in zich bergen. Gewapend met die kennis gaan de cursisten daadwerkelijk aan de slag. Creativiteit geeft hierbij de richting aan. Alles kan, de kleuren die gebruikt worden, de technieken die worden toegepast, de combinatie van de stoffen, dit alles leidt tenslotte tot die ene, unieke creatie.

Kosten: € 48 voor leden van de KunstKring Ruurlo en € 50 voor niet-leden. Inclusief het gebruik van naai- en lockmachines, garens, naalden, en meer. (excl. overig materiaal) Meebrengen: schone gebruikte kleding, restanten textiel, schaar, spelden, enz. Voor een lunchpakket dient iedereen zelf te zorgen. Voor koffie/thee en soep wordt gezorgd.Ander nieuws