Header image

Website Thuis in de Achterhoek op 1 maart de lucht in

ACHTERHOEK - Op donderdag 1 maart 2012 gaat de website www.thuisindeachterhoek.nl de lucht in. De deelnemende wooncorporaties maken op zaterdag 3 maart een promotietoer door de Achterhoek om de nieuwe website bij het publiek onder de aandacht te brengen.

Donderdag 1 maart wordt www.thuisindeachterhoek.nl gelanceerd. Vanaf dat moment kunnen woningzoekenden op de website terecht voor het complete woningaanbod van Woningstichting Bergh, Woningstichting Dinxperlo, Wonion, ProWonen en Sité Woondiensten. De vijf wooncorporaties zijn samen goed voor meer dan 20.000 huurwoningen in de Achterhoek. Behalve huurwoningen worden ook koopwoningen, parkeerplaatsen, garages, bergingen en tuinen voortaan via de nieuwe website aangeboden. Thuis in de Achterhoek is daarmee in één klap de grootste aanbieder van woningen in de Achterhoek.

Eind vorige week ontvingen alle 19.000 woningzoekenden die bij de vijf wooncorporaties staan ingeschreven een brief over Thuis in de Achterhoek. Daarbij kregen zij een unieke gebruikersnaam en wachtwoord waarmee zij hun inschrijving op www.thuisindeachterhoek.nl eenmalig moeten activeren. Ook nieuwe woningzoekenden kunnen zich vanaf 1 maart inschrijven via de nieuwe website. Inschrijven als woningzoekende kan na 1 maart alleen nog via Thuis in de Achterhoek en niet meer via de websites van de individuele wooncorporaties.

Onder het motto 'Het grootste woningaanbod van de Achterhoek, nu in de lucht!' maken medewerkers van de vijf wooncorporaties op zaterdag 3 maart een promotietoer door de Achterhoek. Met een gepimpte Amerikaanse schoolbus brengen zij achtereenvolgens een bezoek aan Lichtenvoorde, Dinxperlo, Ulft, ’s-Heerenberg, Doetinchem en Eibergen. In elke plaats stapt het promotieteam een half uurtje uit de bus om ballonnen en flyers uit te delen aan het winkelende publiek. Het veertien man sterke dweilorkest Dokters' Swingende Infuustoeters uit Lichtenvoorde zorgt daarbij voor de feestelijke muzikale omlijsting.

Thuis in de Achterhoek is een gezamenlijk initiatief van Woningstichting Bergh, Woningstichting Dinxperlo, Wonion, ProWonen en Sité Woondiensten. De vijf Achterhoekse wooncorporaties werkten bijna twee jaar aan dit project. De krachtenbundeling levert hen efficiencyvoordelen en kostenbesparingen op. Bovendien levert thuisindeachterhoek.nl een schat aan informatie op over de regionale woningmarkt, waarmee de corporaties sneller kunnen inspelen op veranderingen in de markt. Maar het grootste voordeel is voor de klant.

Woningzoekenden vinden het beschikbare woningaanbod straks op één centrale plaats, waardoor het zoeken naar een passende woning eenvoudiger wordt. Voorheen moesten woningzoekenden zich bij verschillende corporaties inschrijven om voor een woning in aanmerking te komen. Dat is niet echt klantvriendelijk en niet meer van deze tijd. Het woningaanbod op www.thuisindeachterhoek.nl wordt dagelijks ververst.Ander nieuws