Header image

Voorjaarswandeling op Scholtengoed Hesselink te Winterswijk

WINTERSWIJK - Het voorjaar is in aantocht! Bomen en struiken staan in de knop. Plantjes komen te voorschijn. En de vogels beginnen weer uitbundiger te fluiten. Voor wie wil genieten van deze eerste voorjaarstekenen organiseert Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen op zondag 26 februari a.s. een wandeling met de boswachter op Scholtengoed Hesselink. Duur van de wandeling is zo’n 2 à 3 uur.

Start om 13.30 uur vanaf Scholtengoed Hesselink, Hesselinkweg 2, 7106 CM Winterswijk-Ratum. Verzamelen langs de Hesselinkweg.

Deelname € 4,50 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen gratis. Reserveren niet nodig. Informatie: www.mooigelderland.nl of boswachter Frans Duermeijer, 06 - 53 777 549 (vr t/m zo). Hesselink is een goed voorbeeld van een gaaf bewaarde scholtenboerderij. Het voorhuis vormt het woongedeelte, terwijl het bedrijfsgedeelte in het langgerekte achterhuis en het nevenhuis is ondergebracht. De boerderij is in 1852 gebouwd.

De bossen van het goed zijn mooi gevarieerd. Er zijn oudere en jongere eikenbossen. In de oudere bossen is de struik- en kruidlaag het rijkst, met onder andere taxus, een typische soort van een ouder bosklimaat. Op de bodem groeit bosanemoon. Ook zijn er hakhoutgedeelten met stroken eiken en stroken naaldbos. De bodem wordt plaatselijk bedekt met lelietjes-der-dalen en dalkruid.Ander nieuws