Header image

Vleugel in de Dorpskerk van Ruurlo

RUURLO – In Ruurlo wordt al een paar maanden geprobeerd voldoende financiën bij elkaar te krijgen voor een vleugel in de Dorpskerk. Sinds enkele dagen staat er een vleugel. Maar blijft hij daar ook? Heeft het Vleugelfonds Ruurlo zijn doel bereikt?

We vroegen het aan Jan Schippers, de coördinator van Vleugelfonds Ruurlo. “Vorige week is de vleugel gearriveerd die we heel graag in de Dorpskerk willen hebben. Maar of hij daar blijft, is nog hoogst onzeker”, zegt Schippers. “Het is een prachtige Yamaha C7, een echte concertvleugel, maar hij is nog niet van het Vleugelfonds. We huren de vleugel voor de duur van de drie Dorpskerk Openingsweken, dus tot 11 oktober. Daarna bekijken we of we tot aankoop over kunnen gaan. Dat is nu zeker nog niet het geval. Van de benodigde 18.000 euro is zo’n 11.000 euro ontvangen of toegezegd door enkele hoofdsponsors en een groot aantal andere gevers. Of het gaat lukken om de resterende zeven duizend in de komende weken binnen te halen, weet ik natuurlijk niet. Ik hoop dat nog heel veel mensen een financiële bijdrage gaan leveren.”

Inmiddels is wel duidelijk dat de vleugel in een behoefte gaat voorzien. In de komende dagen zal er al intensief gebruik van worden gemaakt door o.m. het Ruurlo’s Kamerkoor en muziektherapeute Yvon Taken, tijdens de muzikale ontmoeting op Wereld Alzheimer Dag a.s. vrijdag, door het duo Irene Venderbosch (vleugel) en Lisette Elders (cello) tijdens hun concert op zaterdagochtend 22 september en komende zaterdagavond tijdens het concert door Harm Hoeve (orgel en vleugel) en Noortje van Middelkoop (panfluit). Ook op zondag 23 september is de vleugel belangrijk, zowel bij het optreden van de cantorij tijdens de kerkdienst als ’s middags bij het koor Vocalgroep Choral dat de bijzondere voorstelling ‘Etty’ brengt. Ook in de twee weken daarna zal de vleugel bijna dagelijks worden gebruikt tijdens de vele activiteiten tijdens de Dorpskerk Openingsweken.

Jan Schippers tenslotte: “Twee weken geleden werd in de Dorpskerk een levensgrote foto van een klavier geplaatst met de oproep om een of meerdere van de 88 toetsen te adopteren voor een bedrag van 25 euro per toets. In korte tijd hebben zo’n 40 toetsen een adoptieouder gevonden. Ruim veertig andere toetsen wachten nu nog op hun adoptie. Als alle toetsen worden geadopteerd, zijn we weer 2.200 euro dichter bij ons doel. Dat die vleugel moet blijven, is nu eigenlijk al geen discussie meer. Maar het moet financieel wel kunnen. Wie daaraan een steentje wil bijdragen kan in de folder en op www.pknruurlobarchem.nl lezen hoe dat kan.“Ander nieuws