Header image

Varsseveldse Veldtoertocht

VARSSEVELDv- Op zondag 19 februari 2012 organiseert Wielerclub Varsseveld opnieuw een Veldtoertocht. Zoals gewoonlijk wordt er gestart bij De Radstake. Er kan een keuze worden gemaakt uit drie afstanden, namelijk 25 km, 32 km en 57 km. De start is tussen 9.00 en 10.00 uur. Voor de deelnemers ouder dan 17 jaar bedragen de inschrijfkosten € 5,00 (Ntfu leden € 4,00).

De Wielerclub Varsseveld wil de jeugd stimuleren te sporten. Ze bieden de jeugd tot 17 jaar gratis de mogelijkheid om deel te nemen (bij voorkeur onder begeleiding van een volwassen deelnemer). De korte afstand van ongeveer 25 km achten zij hier zeer geschikt voor. Deze route begint met de Vennebulten en gaat dan richting Aalten. De 32 km gaat via het Vlaswinkel naar het Tandem bij Westendorp. Hierna door het Idinkbos. Via de Vennebulten gaat het terug naar De Radstake. Aan het eind van de route is er een pauzeplaats in de Vennebulten. Op de pauzeplek kan men overstappen op de 25 km route en zo komen ze aan 57 km.

Op sommige stukken hebben bewoners toestemming gegeven om over privéterrein te fietsen, hier mag uitsluitend met de toertocht gebruik van worden gemaakt. Bij terugkomst bestaat de mogelijkheid om je fiets schoon te spuiten en gebruik te maken van koffie/thee bij de Radstake.

Voor nadere informatie kan men contact opnemen per e-mail:wielerclubvarsseveld@upcmail.nl.Ander nieuws