Sportclub Rekken stelt klassebehoud veilig in pikkedonker

VARSSEVELD/REKKEN - Sportclub Rekken is er donderdagavond in geslaagd om klassebehoud in de vierde klasse veilig te stellen. In de verlenging die in het pikkedonker werd gespeeld won Rekken uiteindelijk met 4-5 van 't Peeske uit Beek.

Sjoerd Toonk opende binnen tien minuten al de score voor 't Peeske, maar Job Groen maakte vlak daarna al de 1-1. Vlak voor rust kwam 't Peeske weer op voorsprong door Erik Tomassen en bracht Rekken even een mentale tik toe. Rekken kwam goed uit de kleedkamer en binnen tien minuten bracht Mark Rhebergen de stand op 2-2. Nick van der Luyt scoorde met een prachtig afstandsschot daarna de 3-2 voor Rekken. Een minuut voor het verstrijken van de officiele speeltijd scoorde Brian Smit toch de 3-3 en moest er worden verlengd.

Inmiddels was de duisternis al aardig ingevallen op sportpark Oberink in Varsseveld en kon het spel amper meer worden waargenomen. Toch besloot het neutrale arbitrale trio om door te spelen. Rekken liep in de eerste helft van de verlenging snel uit naar 3-4 en 3-5 door doelpunten van Rhebergen en Groen. In de tweede helft scoorde Nick de Vries nog wel de 4-5 voor 't Peeske, maar de aansluitingstreffer kwam veel te laat. 't Peeske moest de wedstrijd nog wel met tien man eindigen na een rode kaart voor Michael Gosseling wegens een doorgebroken speler.