Header image

Robin Borneman treedt op in poppodium DRU Cultuurfabriek

ULFT - Op zaterdagavond 30 maart staat singer-songwriter Robin Borneman in het poppodium van de DRU Cultuurfabriek. Het recente leven van Robin Borneman laat zich het beste omschrijven als een jongensdroom die is uitgekomen. Zes jaar geleden werd hij via een video op YouTube ontdekt door Trans-Siberian Orchestra (TSO), een 20-koppig rock-orkest uit de Verenigde Staten. De in 2017 overleden TSO-oprichter en producer Paul O’ Neill was dusdanig onder de indruk van Robins ‘whiskey voice’ dat hij hem direct een vaste plek in de band gaf.

TSO is één van de meest succesvolle Amerikaanse muziekproducties ooit. Het orkest verkocht meer dan 10 miljoen albums en zeker evenzoveel tickets. In de Verenigde Staten bezweert Borneman volle stadions met zijn rauwe stem, maar hij heeft ook een heel diepzinnige en gevoelige kant. In zijn solomuziek ontstaat er een verrassende mix van TSO’s symfonische, progressieve rock en zijn eigen combinatie van donkere roots, blues, folk, country en filmmuziek die de luisteraar meeneemt op avontuur. Begin dit jaar bracht Borneman zijn album ‘Folklore III’ uit, het laatste deel van een drieluik over een reiziger zonder naam die op zoek is naar zijn identiteit. Op zaterdag 30 maart brengt hij deze en andere meeslepende nummers vol dynamiek naar Ulft.

Informatie
Het optreden van Robin Borneman vindt plaats op zaterdag 30 maart vanaf 20:00 uur in het poppodium van de DRU Cultuurfabriek. Kaarten zijn voor € 12,00 (aan de deur € 15,00) verkrijgbaar aan de receptie van de DRU Cultuurfabriek (Hutteweg 24, Ulft) of via telefoonnummer 0315 – 714358. Ook zijn ze te bestellen via de website www.drucultuurfabriek.nl.Ander nieuws