Header image

Prominente rol Winterswijk tijdens Prinsjesfestival Den Haag

WINTERSWIJK - Van 10 tot en met 18 september vindt het Prinsjesfestival in Den Haag plaats. Ieder jaar biedt het festival in de week voor Prinsjesdag een programma vol feestelijke en inhoudelijke activiteiten. Centrale thema is: Democratie: Van ons!, Voor ons! Door ons?! Dit jaar geeft burgemeester Bengevoord van Winterswijk tijdens het festival onder meer een les ‘Democratisch burgerschap’, dat vindt plaats op 15 september. Wilt u hem graag vergezellen bij het bezoek aan het Prinsjesfestival, dan is dat mogelijk!

Tijdens het nieuwe programmaonderdeel ‘PrinsjesBurger’ op zaterdag 15 september geven 12 burgemeesters uit elke provincie van Nederland een les ‘Democratisch burgerschap’. Burgemeester Bengevoord: “Ik kijk er heel erg naar uit dat ik Gelderland en ook Winterswijk mag gaan vertegenwoordigen en promoten tijdens het Prinsjesfestival! Ik ben erg trots hoe wij als inwoners, samenwerkingspartners en gemeente samenwerken en telkens de verbinding zoeken met elkaar.

Daarvan kan ik prachtige voorbeelden geven. En niet te vergeten het naoberschap dat we hier hoog in het vaandel hebben staan, dat is zeker niet voor iedere gemeente in Nederland een vanzelfsprekendheid. Om direct uitvoering aan het thema burgerparticipatie te geven doe ik hierbij graag een beroep op u. Ik zou het namelijk ontzettend leuk vinden als er inwoners zijn die met mij mee willen gaan als Winterswijkse afvaardiging naar het Prinsjesfestival en ik roep u dan ook graag op om zich aan te melden”.

Heeft u belangstelling om mee te gaan op 15 september, dan kunt zich aanmelden via een e-mail naar pvliet@winterswijk.nl. Wilt u in dat bericht een korte beschrijving geven van wie u bent en wat u in het dagelijkse leven doet? U ontvangt na uw aanmelding een bevestiging en meer informatie over het programma. Wij zien uw reactie met veel plezier op korte termijn tegemoet.

Op de website www.prinsjesfestival.nl kunt u alvast een kijkje nemen om een indruk te krijgen van de verschillende activiteiten die er worden georganiseerd die week. Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met mevrouw Paulien van Vliet, via telefoonnummer (0543) 543 543.Ander nieuws