Header image

Politie rolt vier hennepkwekerijen op

ACHTERHOEK-De politie heeft woensdag 29 februari een viertal hennepkwekerijen ontmanteld in de Achterhoek. Hierbij is één persoon aangehouden en zijn in totaal zo’n 1000 hennepplanten aangetroffen. De politie kwam de hennepkwekerijen op het spoor aan de hand van meldingen. In Lievelde werd in een recreatiewoning aan de Parallelweg een hennepplantage met 250 planten aangetroffen. Onderzoek wees uit dat de stroom hiervoor illegaal werd afgetapt. Een 54-jarige vrouw uit de gemeente Aalburg is als verdachte aangehouden.

In Zelhem, in een woning aan de Ruurloseweg, en in Steenderen, in een woning aan de Harmen Addinkstraat, zijn ook hennepkwekerijen aangetroffen. In Zelhem ging het om ruim 280 planten en in Steenderen om 460 hennepplanten. De stroom voor de hennepplantage in Zelhem bleek illegaal te worden afgenomen. Bij deze ontmantelingen zijn geen verdachten aangehouden.

In Gendringen, in een woning aan de Valeriaan, was op de zolder een kweekruimte met totaal 9 hennepplanten ingericht. Ook hier zijn geen verdachten aangehouden.

De politie heeft alle aangetroffen apparatuur en hennepplanten in beslag genomen en vernietigd. Daar waar de stroom illegaal werd afgetapt, legt de energieleverancier vermoedelijk een naheffing op. De politie zet haar zoektocht naar de verantwoordelijken voor de hennepkwekerijen voort.Ander nieuws