Podium voor Nick Kweldam in Dorpenomloop door Drenthe

AALTEN – Nick Kweldam van het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam is tweede geworden in de Dorpenomloop door Drenthe. In de klassieker over 165 kilometer met start en finish in Assen zat Kweldam mee in de juiste ontsnapping en moest hij op de streep alleen Cor van Leeuwen (NWVG) voor zich dulden. Mede door deze tweede plaats houdt het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam zicht op plaatsing voor het finaleweekend van de clubcompetitie.

Het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam liet zich goed van voren zien in de Dorpenomloop door Drenthe. Al vroeg in de wedstrijd reden er twintig renners weg, met daarbij ook Ivo Stronks en Leon Essink. Kort nadat deze groep door het peloton teruggepakt werd, reed er opnieuw een grote groep weg. Ook ditmaal was het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam goed vertegenwoordigd, want Nick Kweldam en Ivo Stronks sprongen mee. De laatstgenoemde moest de kopgroep echter laten gaan na een spaakbreuk. De samenwerking in de kopgroep was goed en de groep werd niet meer teruggepakt.

In de slotfase reden drie renners weg uit de kopgroep van dertien en Nick Kweldam en twee andere coureurs sloten nog aan. Op de streep kwam Kweldam net te kort op Cor van Leeuwen. Leon Essink werd nog 23e en slechts 38 renners wisten de finish te halen. Na de overwinning van Kweldam eind vorig jaar in Dalen, bevestigt hij goed uit de voeten te kunnen op de Drentse keien.

In Friesland werd dit weekend verder ook de Ronde van de Kerspelen verreden. De warmte en wind eisten ook hier hun tol. Bor Houwers werd uiteindelijk 27e en Mark Olieman 57e.