Header image

Klassiek piano en viool door Noé Inui en Vassilis Varvareso

DOESBURG- Het Grieks – Japanse duo van Violist Noé Inui en pianist Vassilis Varvaresos is op zondag 10 maart om 15.00 uur te gast op het klassieke podium van Gasthuiskerk Doesburg.

Toen dit onweerstaanbare tweetal zijn eerste gezamenlijke optreden beeindigde was meteen duidelijk dat de samenwerking niet van tijdelijke aard zou zijn. Het duo voelde elkaar zo goed aan dat dat tot achterin een zaal zichtbaar en hoorbaar was. Het publiek wil meer en kan geen genoeg van ze krijgen.

Als duo zijn de twee regelmatig te beluisteren in zalen in vele Europese landen. Ze traden op in het Concertgebouw, waar het recital met veel enthousiasme en mooie recensies werd ontvangen. In Japan, Korea en de VS zijn zij graag geziene gasten. Hun eerste cd als duo – met werken van Strauss (op. 18) en Schumann (Sonate nr. 2) – werd in Nederland opgenomen op het Nederlandse label Navis Classics. In toonaangevende vakbladen en Nederlandse dagbladen ontving de CD louter 4 en 5 sterren. Samen met cellist Benedict Kloeckner vormen Noé en Vassilis het Trio Bell’Arte. Een pianokwartet met Inui, Varvaresos, celliste Ella van Poucke en altist Georgy Kovalev stond in een uitverkochte Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw.

Zondag 10 maart, 15.00 uur. Toegang  € 17,50. Tickets via de website: www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

 Ander nieuws