Header image

Jubileumfeest Stegemanschool Winterswijk


WINTERSWIJK – Het is feest bij OBS Stegeman! De school bestaat 50 jaar en dat wordt in april gevierd met leerlingen, ouders en leerkrachten. Hoogtepunt is het jubileumfeest op vrijdag 12 april. 
 

De organisatie van het jubileumfeest is in handen van een werkgroep, bestaande uit ouders en leerkrachten. Mireille, één van de ouders, vertelt: “We vinden het belangrijk om van het jubileum een echt feest te maken voor de leerlingen. Zij kunnen zich uitleven op een springkussen, er zijn spelletjes, schmink en een echte disco. De kinderen zelf dragen ook hun steentje bij aan het feest. Elke groep maakt hapjes voor het feest ’s avonds en zorgt voor aankleding van de school.” 
 

Expositie & oude films Tijdens het feest worden oude filmopnames van de Stegeman vertoond en is in elke klas een tentoonstelling te zien. In april is in een minimuseum, het linker W.A.S.-hokje bij de oude ingang van het WVC-terrein aan de Morgenzonweg, een expositie over de school te vinden.

 

“Werkjes van de kinderen komen hier in terug, maar ook oude foto’s. In de groepen bespreken we de allereerste schooldag van de kinderen. Voor hen is het leuk om met hun ouders of grootouders hún eerste schooldag te bespreken en samen de expositie te bekijken”, zegt juf Dinie. Liefhebbers van foto’s van oud-leerlingen en -leerkrachten kunnen deze vinden op de Facebook-pagina OBS Stegeman 50 jaar.

 

Op de Foto: Leerlingen en leerkrachten vieren op 12 april het 50-jarig bestaan van de Stegemanschool (Foto: Sylvia Olijslager)
 
 Ander nieuws