Header image

Jeroen Schipper schrijft beste kinderlied 2019

Achterhoek - Op zaterdag 13 april vond de uitreiking van de felbegeerde Willem Wilminkprijs plaats in De Kleine Willem in Enschede. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de schrijver van het beste kinderlied. Zowel de vakjury als de kinderjury van de Willem Wilminkprijs verkozen het lied 'Kijk eens wat ik kan!' van Jeroen Schipper tot beste kinderlied van 2019.

 

Jeroen Schipper is een muzikant die als muziekdocent veel ervaring op heeft gedaan met het schrijven en zingen van liedjes voor kinderen. Hij bracht al vijf liedbundels en cd's uit en schrijft o.a. ook voor Sesamstraat, 123ZING en Kleuteruniversiteit. Zijn liedjes worden inmiddels door duizenden kinderen door het hele land gezongen.

 

Jeroen treedt op in theaters en op festivals en podia door het hele land en maakt liedjes die perfect passen bij de belevingswereld van kinderen. Gebracht met veel muzikaliteit, waardoor het voor ouders net zo hard meegenieten is. Naast muzikant is Jeroen ook schrijver van boeken. Zo las Wendy van Dijk zijn boek Joke wil Spoken (kerntitel Kinderboekenweek 2017) voor in het tv-programma Woezel & Pip. Meer informatie over Jeroen en zijn speellijst zijn te vinden op jeroenschipper.info

 

"Het idee voor het lied is origineel en met veel vakmanschap uitgewerkt. De tekst loopt, rijmt en verrast en de muziek ondersteunt het vrolijke circusspektakel van spectaculaire kinderkunsten. (...) Een goed gedicht wat een hele mooie boodschap heeft: je hoeft geen acrobaat te zijn om speciaal te zijn. Het gedicht is voor alle leeftijden. Met het liedje erbij is het gedicht nog leuker en wordt het al helemaal swingend!"


De Willem Wilminkprijs voor het beste Nederlandstalige kinderlied wordt jaarlijks toegekend. De organisatie van deze prijsuitreiking is in handen van het Wilminktheater Enschede. Met deze prijs wil het theater aandacht voor het Nederlandse kinderlied en met name de plaats die het kinderlied inneemt in het jeugdtheater. Tevens willen zij eer bewijzen aan de Enschedese dichter en tekstschrijver Willem Wilmink, die aan de basis heeft gestaan van een groot aantal bekende Nederlandse kinderliedjes. Voor de beoordeling van de inzendingen heeft het Wilminktheater een onafhankelijke jury ingesteld. De voordracht van de jury wordt ter bekrachtiging voorgelegd aan de artistiek manager van het Wilminktheater. Als criterium voor de Willem Wilminkprijs wordt in de eerste plaats uitgegaan van de kwaliteit van de tekst, waarbij ook wordt gelet op de eenheid van tekst en muziek en uitvoering.Ander nieuws