Header image

In het najaar weer wildgerechten op het menu

ACHTERHOEK – Met trots stelt de Achterhoek, dat dit de regio is waar al vele jaren intensief en constructief met elkaar wordt samengewerkt om de Nederlandse consument te attenderen op de wildgerechten. Want het is nu al voor het 33e achtereenvolgende jaar dat de (hotel-)restaurants samen met het Regionaal Bureau voor Toerisme met groot succes het spotlicht op najaar en winter richten. Dan kan er namelijk bij 25 restaurants genoten worden van een keur aan wildgerechten. De website www.wildetenindeachterhoek.nl geeft alle informatie.

Vanaf half oktober serveren de restaurants wildgerechten. Was een wildgerecht in de jaren tachtig van de vorige eeuw nog sterk van smaak en alleen iets voor een kleine groep liefhebbers, anno 2013 hebben de Achterhoekse koks de wildgerechten weten te vernieuwen tot creaties waarin de volle, natuurlijke smaak van het vlees tot zijn recht komt. Wild is nu een product dat juist liefhebbers van de eerlijke keuken aanspreekt. Als er één vleessoort is waar absoluut niet mee is geknoeid, dan is het wel wild. Ree, fazant, haas, duif, eend, hert of wild zwijn? Op de menukaarten van de Achterhoekse restaurants heb je volop keus.

De 25 restaurants zijn mooi verdeeld over de Achterhoek en variëren van kleinschalige herbergen in dorpen of te midden van boerderijen op het platteland. Maar er zijn ook statige bedrijven in de centra van de Achterhoekse stadjes. Veel restaurants hebben ook eigen hotelkamers maar vaak wordt er voor het aanbieden van slaapaccommodatie samengewerkt met stijlvolle gastenkamers direct in de buurt.

Veel hotels hebben al dan niet in samenwerking met restaurants een- of meerdaagse arrangementen uitgebracht. De arrangementen variëren van een zesgangendiner met overnachting, ontbijtbuffet en herfstwandeltocht of een luxueus dagarrangement. Of arrangementen waarbij je in een bijzonder wildrestaurant dineert en op een heus landgoed overnacht. Ook voor de echte natuurliefhebber is er volop keus.

De wildgerechten variëren uiteraard per restaurant – uniform is de aanbeveling voor de wildwijn. De restaurants kozen dit jaar gezamenlijk voor een Argentijnse wijn uit de streek Lujan de Cuyo, net ten zuiden van de stad Mendoza. Deze wijn, Chakana Syrah staat is in het wildseizoen bij alle deelnemende restaurants verkrijgbaar.

Alle informatie over de deelnemende restaurants en tal van wetenswaardigheden over wild en wildgerechten staat op www.wildetenindeachterhoek.nl. Voor diegenen die alles graag in gedrukte vorm willen lezen verschijnt er ieder jaar een wildbrochure. Deze is verkrijgbaar bij de 25 restaurants en de VVV’s in de Achterhoek of te downloaden via www.wildetenindeachterhoek.nl.



Ander nieuws