Header image

Hapje Cultuur met Willem ter Steeg

ULFT - De editie van Hapje Cultuur op zondag 25 mei in de DRU Cultuurfabriek wordt verzorgd door Willem ter Steeg, geestelijk vader van het concept ‘Oerkoken’. De bewustwording van de kwaliteit van ons voedsel en de noodzaak van aandacht en rust bij de bereiding ervan neemt steeds toe. Dat koken en eten op een natuurlijke wijze gepaard kan gaan met plezier en humor vertelt Willem ter Steeg in zijn lezing op zondag 25 mei. In de lezing komen vragen aan bod als: Hoe kook en eet je op zo natuurlijk mogelijke wijze? Hoe ga je om met houtvuren en gietijzeren hulpmiddelen? Wat zijn voedzame en gezonde ingrediënten? Wat is een natuurlijke bereidingswijze? In “Oerkoken, terug naar de vuurplaats” geeft Willem ter Steeg antwoord op deze vragen.

“Oerkoken” omvat zijn levensfilosofie, opgebouwd door jarenlange ervaring maar vertaald in heldere instructies en aanstekelijke recepten. Hij kookt in principe op houtvuur, gebruikt gietijzeren pannen en benut het hele ingrediënt. Of het nu om kool gaat of geit: niets wordt er weggegooid.

Willem ter Steeg (1950) alias Grijzebeer is een gewaardeerde figuur in kringen van foodies, plattelandsfans en Slow Food. Hij geeft graag demonstraties en workshops. Aan middelbare scholieren geeft hij oerkooklessen om jongeren bewust te maken van smaak in eten. Zijn kookvakmanschap blijkt o.a. uit een eerste plaats met gerookte zalm in het Nederlands Kampioenschap Barbecue 2006. De tv-programma’s Man Bijt Hond en Altijd Wat besteedden aandacht aan hem.

Eén keer in de maand op zondag: smakelijke bijeenkomsten in de DRU Cultuurfabriek. In een intieme setting presenteren kunstenaars, musici, schrijvers en vele anderen hun werk. Van 11:30 - 12:30 uur, entree € 2,50. Voor kaarten en meer informatie: www.drucultuurfabriek.nl. _____________________________________________________________



Ander nieuws