Header image

Hapje Cultuur, Hein & Jetse in DRU Cultuurfabriek te Ulft

ULFT - De tweede editie van Hapje Cultuur op zondag 26 februari 202 in de DRU Cultuurfabriek staat geheel in het teken van muziek. Vader en zoon Hein en Jetse de Jong verzorgen een muzikale middag en spelen op piano en drums en geven uitleg over hun instrumenten en repertoire. Hapje Cultuur vindt plaats van 13.15 – 14.45 uur en is gratis toegankelijk voor publiek.

De interesse van Jetse voor muziek werd op 9-jarige leeftijd gewekt toen hij ‘Blueberry Hill’ van Fats Domino hoorde. Inmiddels heeft Jetse een uitgebreid jazz en blues repertoire en speelt hij als 15-jarige piano op diverse locaties, waaronder op uitnodiging in politiek Den Haag. Jetse zit in 3 VWO en krijgt les op het Conservatorium Arnhem en wil in de toekomst verder in de muziekwereld. Jetse wordt begeleid door zijn vader Hein, slagwerkdocent aan Muziekschool Oost-Gelderland. Behalve dat er deze middag blues, boogie-woogie en jazzmuziek klinkt tijdens Hapje Cultuur, wordt er ook uitleg gegeven over improvisatie en de ontstaansgeschiedenis van deze muziek.

Hapje Cultuur is een gezamenlijk initiatief van Muziekschool Oost-Gelderland, Kunstenaars Collectief Breekijzer en de DRU Cultuurfabriek. Hapje Cultuur biedt het publiek de gelegenheid om rechtstreeks in gesprek te gaan met de kunstenaars. Hapje Cultuur vindt iedere vierde zondag van de maand van 13.15 – 14.45 uur plaats in de DRU Cultuurfabriek en is gratis toegankelijk. De oorspronkelijke titel ‘Broodje Cultuur’ is op verzoek van de geestelijke vader, Universiteit Twente in Enschede, omgedoopt tot Hapje Cultuur.

De eerstvolgende edities van Hapje Cultuur zijn: Zondag 25 maart: Architectuur met tuin- en landschapsontwerper Nico Wissing Zondag 22 april: Literatuur met Het instituut Praktische Poëzie (HiPP) Zondag 3 juni: Fotografie (n.t.b.)Ander nieuws