Header image

Die Slingetaler luiden nieuwe seizoen Museum Smedekinck in

ZELHEM – “Musik und gute Laune” oftewel “muziek en een goed humeur”, daarvoor staan Die Slingetaler uit Kotten bij Winterswijk. Zondag 17 maart a.s. geven ze de aftrap voor het nieuwe zomerseizoen bij Museum Smedekinck. Het Voorjaarsconcert begint om 14.30 uur en duurt tot circa 17.00 uur. De Schure van het museum, waar het optreden plaatsvindt, is vanaf 14.00 uur geopend.

Gezelligheidsorkest Die Slingetaler, opgericht in 2007, bestaat uit zes geroutineerde muzikanten en twee dito zangeressen. Twee technici voor licht en geluid maken het gezelschap compleet. De bandleden bespelen samen een groot aantal instrumenten, zoals o.a. accordeon, saxofoon, trompet, klarinet, gitaar, basgitaar, keyboard en slagwerk. Het repertoire is zeer gevarieerd. Het bestaat voor het grootste deel uit Duitse, Oostenrijkse en Sloveense muziek, zoals o.a. Alpenländische Volksmusik, in een speciaal jasje gegoten Oberkrainer muziek, Duitse volksmuziek en schlagers. Maar ook Engelstalige “golden oldies”, Nederlandse nummers en zelfs dialectnummers worden ten gehore gebracht. Voor hun optreden bij Smedekinck staan Alpenländische Volksmusik en Duitse schlagers, aangevuld met dialectnummers en countrymuziek op het programma.

Die Slingetaler treden drie keer 40 minuten op. Tussen de optredens zijn er pauzes, waarin koffie, thee en diverse andere drankjes genuttigd kunnen worden. Ook worden er wafels gebakken.

De entree is 4,50 euro.

 

Museum Smedekinck

Pluimersdijk 5

7021 HW Zelhem

www.museumsmedekinck.nl

www.facebook.com/museumsmedekinckAnder nieuws