Wedstrijdverslag Bovo Aalten Dames 1

AALTEN - Na de 4-0 winst op Krekkers hebben we kunnen genieten van een vrije maandagavond. Daarna ging ons vizier op de wedstrijd tegen Tante Sien Esch Stars: woensdag en maandag werkten we twee trainingen af en donderdag speelden we tegen het in de tweede divisie spelende Boemerang. Tijdens de trainingen werd er hard gewerkt, net zoals in de wedstrijd tegen Boemerang. Toch hebben de dames uit Eibergen ons met beide voeten op de grond gezet door ons geen setje te laten winnen. De wedstrijd tegen Tante Sien Esch Stars was dus niet alleen een competitiewedstrijd, maar ook een moment om de nare bijsmaak van donderdag weer te vergeten.

Vorige keer hebben we met 3-1 van de dames uit Vasse gewonnen, maar we hebben toen hard moeten werken voor de punten. Daarnaast is Rosstars DS1 drie weken geleden onderuit gegaan in ’t Eschhoes: de dames hielden met 3-2 de overwinning in huis. We waren gewaarschuwd…

De eerste set startten we iets twijfelend en kon Esch Stars een voorsprong nemen van twee punten. Maar deze kleine voorsprong hebben we vroeg in de set kunnen wegspelen door een sterke servicebeurt. Daarna konden we ons spelletje naar hartenlust uitvoeren. De opdrachten werden goed uitgevoerd: mooie reddingen, goede keuzes van de spelverdeelsters en mooie aanvallen. Aan het einde van de set lieten we de tegenstander nog iets in de buurt komen, maar in gevaar zijn we niet gekomen en de eerste set wonnen we met 22-25.

In de tweede set gingen we door met ons goede spel, maar op een gegeven moment wist Esch Stars de regie over te nemen en de druk aan onze kant neer te leggen. Hierdoor kwamen we iets aan het wankelen, waardoor Tante Sien Esch Stars door kon drukken en we de set met 25-23 aan hun moesten laten.

In de derde en vierde set is het ieder punt spannend geweest: zowel Esch Stars als wij moesten keihard knokken voor de punten. We konden een goede servicedruk bij de tegenstander neerleggen, maar verdedigend haalden de dames uit Vasse bijna alles van de vloer. We moesten meerdere keren aanvallen om het punt binnen te slepen. Dat was soms erg vermoeiend. Wat ook erg vermoeiend was, was de man op de bok: de scheidsrechter. Hij maakte soms dubieuze beslissingen en zag veel touchéballen niet. Dit tot onvrede van de dames uit Vasse als onze onvrede. Het resultaat daaruit voortkomend is de eerste gele kaart in Tims carrière: een touchébal die iedereen in het veld en daarom heen hoorde en zag, werd door de scheidsrechter over het hoofd gezien. Toen Tim daar op een nette manier wat van zei, mocht hij tegen het prachtige gele ding aankijken. Nog meer onvrede, maar de wedstrijd gaat door. Uiteindelijk zijn we door het oog van de naald gekropen en hebben we de derde en vierde set met twee punten verschil gewonnen: 23-25 en 24-26. In de vierde set hebben we zelfs een setpoint van de tegenstander overleefd! Mede door een gouden wissel van Tim hebben we de laatste set in ons voordeel kunnen beslissen.

Daarna douchen en genieten van de vier punten die we mee terug hebben mogen nemen naar Aalten! Ook nu staat ons weer een volleybalvrij weekend te wachten, om daarna in onze eigen mooie roze hal aan te mogen treden tegen de dames van Dynamo Apeldoorn en daar hebben we nog iets recht tegen te zetten… Hopelijk zien we jullie allen dan weer!