Uitputtingsslag voor AAA BOVO Dames 1

AALTEN- Het ging niet zonder slag of stoot, maar na afgelopen zaterdag kan AAA BOVO Dames 1 weer een overwinning op het lijstje bijschrijven. Tegenstander in de thuishal was Tornado Laren, dat in de eerste helft van het volleybalseizoen nog van BOVO won.

Hoewel de Aaltense dames ontzettend gemotiveerd waren om deze wedstrijd te winnen, begonnen ze de eerste set niet erg overtuigend. Goede acties en onnodige fouten wisselden elkaar af, maar ook Tornado begon voorzichtig. Halverwege de set sloeg BOVO voorzichtig een gaatje van twee punten en leek het erop dat ze de eerste set zouden winnen. Maar toen ze bij de 20 punten kwamen, bleken ze deze verwachting niet waar te kunnen maken. Tornado nam de regie over en won vrij gemakkelijk de set met 22-25. Een goede wake-up call voor BOVO, dat een tikkeltje versuft stond te spelen. De tweede set speelde BOVO dan ook geconcentreerder en met veel meer lef. Dit resulteerde in mooie aanvalspunten, Tornado kon niet mee in dit niveau en de thuisploeg pakte de set met 25-18.

Deze vechtlust nam BOVO mee de derde set in, Tornado zocht naar oplossingen en besloot de enige wissel in te brengen. Dat was een grote vergissing. Deze speelster werd als een schaap in een leeuwenkuil verslonden door de Aaltense serveerders. Er kwam nauwelijks een bal terug en BOVO pakte dan ook een riante voorsprong van 10 punten. De wissel keerde terug naar de bank en Tornado begon zicht terug te vechten in de set. Tornado kon BOVO bij lange na niet meer inhalen, BOVO won met 25-14, maar de toon voor de vierde set was wel gezet.

Tornado begon gefocust aan deze set, daar waar BOVO nog een beetje met het hoofd in de wolken liep. Een achterstand was al snel een feit en in plaats van de tanden erin te zetten, leek BOVO zich niet te kunnen concentreren op het eigen spel. Kleine irritaties zoals buitengewoon vreemde beslissingen van de scheidsrechter leidden de dames af, Tornado profiteerde hiervan en pakte met 17-25 de set.

De kansen lagen nu in de allesbeslissende vijfde set. Coach Norbert Olbing bracht de Aaltense dames terug in het gareel en ze vonden eindelijk hun spelritme. De wissels van BOVO bewezen wel van grote waarde te zijn voor de ploeg en met echt teamwork wonnen de dames dan ook de vijfde set met 15-8, en daarmee de wedstrijd met 3-2.

Komende zaterdag spelen de dames ‘uit’, tegen het tweede damesteam van het eigen AAA BOVO. De wedstrijd begint om 17.00 uur in sporthal het Stationsplein te Aalten.