Header image

Uit is AAA BOVO Heren 1 niet top

AALTEN - Na de overtuigende overwinning van AAA BOVO op Webton Hengelo een week geleden, mochten de Aaltense volleybalheren afgelopen zaterdag aantreden in de uitwedstrijd tegen Reflex in Duiven. Die zege had BOVO weer meer vertrouwen gegeven in een goede afloop van het seizoen. Met Reflex als tegenstander zag het er op papier goed uit. Bij een ruime zege zou BOVO weer omhoog kunnen kijken en de aansluiting pakken met de middenmoot.

In de eerste set begon BOVO in tegenstelling tot vorige week erg afwachtend en slap; ook coach Prins kon geen invloed uitoefenen op het spel van de Aaltenaren. Richting het einde van de set wist BOVO toch de nodige punten te scoren en de winst binnen te halen, 22-25. In set 2 kon BOVO dit niet doorzetten; met hetzelfde afwachtende spel als in de eerste set kon het nu geen voorsprong pakken. Van de vele foute services aan de kant van Reflex wist BOVO geen gebruik te maken. Door te veel onnodige fouten aan Aaltense kant kon Reflex de tweede set binnenhalen met 25-22.

BOVO kon niet de knop omzetten en het goede spel van de thuiswedstrijden oppakken. Thuis weten de Aaltenaren telkens overtuigend een wedstrijd in te gaan, maar in de afgelopen uitwedstrijden bleek het nog steeds lastig het eigen niveau te halen. Ook in de derde set tegen Reflex bleef BOVO hangen in het matige spel en een kleine opleving van een aantal punten kon het niet vasthouden. Na een aantal vreemde beslissingen van de scheids aan beide kanten van het net pakte Reflex ook set 3, met 25-20.

Set 4 was een herhaling van de vorige twee sets. Reflex hoefde geen extra inspanning te leveren, want BOVO bleef hangen in het eigen spel. Zo pakte Reflex ook de laatste set, 25-22, en mocht BOVO richting Aalten vertrekken met slechts één punt. Komend weekend hebben de Aaltenaren rust en daarna staat de thuiswedstrijd tegen nummer 3 van de ranglijst Vrivo op het programma; aanvang 17.30 uur in de Stationshal.