Succesvolle weken voor AAA BOVO Dames 1

AALTEN - Vorige week waren de volleybaldames van AAA BOVO in de (volleybal)competitie vrij; er stond echter wel een bekerwedstrijd op het programma. Op vrijdagavond 22 november hadden de Aaltense dames vijf sets nodig om tegenstander Twente’05 (Promotieklasse, poule B) te verslaan. Twente’05 stond goed te spelen, het probleem lag aanvankelijk in het eigen veld. Er werd te traag gereageerd op terugkomende ballen, er was te weinig scorend vermogen en ook de blokkering liet steken vallen. De eerste twee sets gingen daardoor jammerlijk verloren. De derde set gaven de BOVO-dames gelukkig wel thuis en ze knokten zich terug in de wedstrijd. Met 25-21, 25-16, 21-25, 22-25 en 15-17 was het een zwaarbevochten maar uiteindelijk welverdiende uitoverwinning.

Afgelopen zaterdag werd er, in het kader van de reguliere competitie, gespeeld tegen Wevoc. In Westervoort moest BOVO ook hard werken voor de punten. De eerste set verliep ogenschijnlijk makkelijk, 14-25, maar het gat werd met name geslagen door de goede service van de Aaltense dames. Toen in de tweede set Wevoc dit trucje ook van stal haalde, kregen ze het zwaar. BOVO kwam weliswaar als eerste op setpoint, maar wist dit punt niet te verzilveren. Wevoc greep vervolgens haar kans en pakte deze set met 27-25.

In de derde set zorgde een wissel voor veel meer rust in de passing, BOVO kon daardoor het spelletje beter verdelen en beheersen. Een sterk blok wachtte vervolgens de aanval van Wevoc op. Tegen zoveel druk was de thuisploeg niet bestand en met 11-25 was dit een duidelijk overwinning voor BOVO. In de vierde set kwam echter toch weer de klad in het spel. Coach Norbert Olbing drukte de dames op het hart dat het te nemen risico wel goed ingecalculeerd moest worden en dat er geen ruimte was voor ongecontroleerde acties. De ploeg nam dit advies ter harte, maar in de eindfase waren er wederom problemen met het maken van het laatste punt. Gelukkig had ook Wevoc bibberende knieën en kreeg BOVO nog een kans. Bij 24-26 werd de wedstrijd toch in het voordeel van BOVO beslist.

BOVO is daarmee al negen weken ongeslagen, op zichzelf al een prestatie van niveau. Maar alle ogen zijn gericht op de wedstrijd van komende zaterdag, tegen de huidige nummer twee (en dus grote concurrent), Halley Dames 2. Het spektakel barst los om 18.00 uur in sporthal Stationsplein te Aalten.