Header image

Stichting Estinea zet haar jubilarissen in het zonnetje

AALTEN - Woensdagmiddag 13 juni werden in activiteitencentrum De Pol in Aalten de vrijwilligers van Estinea uitgebreid in het zonnetje gezet. Een buffet en een rondwandelende troubadour zorgden ervoor dat de stemming op de jaarlijkse vrijwilligersavond er direct al goed inzat.

De zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking heeft zo’n 1000 zorg- en dienstverleningsovereenkomsten gesloten met cliënten op het gebied van ondersteuning bij wonen, leven en werken. Die ondersteuning wordt praktisch ingevuld door ruim 900 medewerkers en zo’n 235 vrijwilligers. Alleen dat aantal al maakt duidelijk dat de inzet van vrijwilligers van groot belang is. En juist het feit dat ze geen beroepskrachten zijn en uit alle geledingen van de maatschappij komen, zorgt dat die vrijwilligers een belangrijke bijdrage leveren zodat cliënten van Estinea kunnen meedoen aan de samenleving.

De recent aangetreden bestuurder van Estinea, Beatrijs van Riessen, sprak haar waardering uit voor alle vrijwilligers. Vrijwilligers die alles behalve vrijblijvend opereren. Ze krijgen weliswaar niet betaald, maar hebben wel met Estinea een overeenkomst gesloten waarin is vastgelegd wat beide partijen van elkaar mogen verwachten en eisen. Dit betekent dat Estinea vast kan rekenen op de inzet van vrijwilligers. Maar dit betekent ook dat de vrijwilligers op hun beurt goed worden ingewerkt, verzekerd zijn tegen aansprakelijkheid en ongevallen, gratis lid zijn van de personeelsvereniging en in overleg kunnen deelnemen aan cursussen en trainingen.

Van Riessen huldigde vier jubilarissen. De dames A. Rijks, J. te Winkel, R. Eppink en de heer B. te Brake werden bedankt voor het feit dat ze al 12,5 jaar onafgebroken en geheel belangeloos een deel van hun tijd en energie meehelpen als vrijwilliger. Dit varieert van het ondersteunen bij vrijetijdsactiviteiten tot samen boodschappen doen en samen koken. Sommige vrijwilligers zijn maatje van een specifieke cliënt, anderen helpen bij groepsgerichte activiteiten: alles is mogelijk en Estinea helpt bij het zoeken naar de perfecte match.

De geslaagde avond werd op tijd afgesloten zodat iedereen op tijd kon zijn om de voetbalwedstrijd Nederland - Duitsland te bekijken. Aan de uitgang ontvingen alle vrijwilligers, als dank voor hun inzet, een toegangskaartje voor het Zandsculpturen Festival dat deze zomer in Winterswijk plaatsvindt.Ander nieuws