Header image

Staaltje Aalten 2012 voor Barmuja

AALTEN – Op vrijdag 24 februari vindt voor de zevende keer Staaltje Aalten plaats in partycentrum ’t Noorden. In de afgelopen jaren is het benefietconcert uitgegroeid tot een traditie waarbij te zien is wat Aalten op muzikaal gebied in huis heeft. Hiermee is al veel geld ingezameld voor verschillende ontwikkelingsorganisaties. Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Barmuja.

De opzet maakt het concert uniek in de regio. Muzikanten melden zich individueel aan waarna de organisatie hen in groepen deelt. De groepen krijgen elk jaar de opdracht hun repertoire rond een vooraf bepaald thema samen te stellen. Dit jaar is als thema 'Top2000' gekozen. Elke groep staat 40 minuten op het podium met nummers uit deze lijst. Zo ontstaat er een leuke mix van nummers door de jaren heen en brengt de avond voor ieder wat wils.

Het doel voor deze editie is de stichting Barmuja, dit is een kleine organisatie, die hoofdzakelijk wordt gerund door Rik en Ineke Luimes vanuit Nederland en Tessema Wachemo vanuit Ethiopië. De stichting heeft als hoofddoel de inwoners van het Ethiopische plaatsje Barmuja te ondersteunen bij hun dagelijks leven.

De avond wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van JR Audio, Partycentrum ’t Noorden, Impreza Interactieve Media en Enveloprint.

Aanvang is om 21.00 uur, de zaal is open om 20.00 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop € 6,- en zijn te koop bij Partycentrum ’t Noorden, Oerkroeg Schiller, videotheek Huur en Kijk en Primera. Toegang aan de kassa kost € 8,00.

Meer informatie is te vinden op www.staaltjeaalten.nl.Ander nieuws