Overtuigende overwinning dames BOVO 1

AALTEN- In eigen hal won het eerste damesteam van volleybalvereniging AAA BOVO afgelopen zaterdag overtuigend van Sparta Zelhem Dames 1. Hoewel Sparta in de voorbereiding nog de sterkere partij was geweest, had het deze keer weinig in te brengen. De wedstrijd kwam langzaam op gang, in de eerste set ging het nog een tijdje gelijk op. Maar BOVO kwam al snel in haar ritme en won de set toch nog redelijk makkelijk met 25-16.

In de tweede set wilde aan Sparta-zijde helemaal niets meer lukken. Doordat BOVO weer sterk serveerde, in de verdediging alles van de grond haalde en ook aanvallend lekker in de wedstrijd zat werd deze set met grote cijfers gewonnen. Het werd 25-5, wat toch wel uniek is.

Maar de valkuil na zo’n set met weinig rally’s en tegenstand is natuurlijk zelfoverschatting. BOVO trapte hier echter niet in en bleef geconcentreerd de punten maken. Coach Norbert Olbing maakte van de gelegenheid gebruik om iedereen speeltijd te geven, hier kreeg hij gelukkig geen spijt van. Het solide spel van BOVO resulteerde wederom in een 25-16 setwinst.

De wedstrijd was gewonnen, maar natuurlijk nog niet af. Sparta wilde nog graag één punt mee naar Zelhem nemen en speelde in de vierde set dan ook iets beter. BOVO kwam mede door eigen fouten in de problemen, waardoor het aan het einde toch nog spannend werd. BOVO scoorde echter de belangrijke punten en won verdiend de wedstrijd, de laatste set werd 25-23.

Met deze 4-0 overwinning blijft AAA BOVO in de competitie stevig op plek drie staan. Aanstaande zaterdag spelen de Aaltense dames een belangrijke uitwedstrijd tegen koploper Dynamo Neede, om 18.00 uur in ’t Spilbroek. Maar eerst wordt komende woensdag het bekerduel tegen Tornado Geesteren Dames 2 gespeeld, om 20.30 uur in sporthal Stationsplein te Aalten.