Header image

Opening nieuw schoolplein Basisschool t Bastion

BREDEVOORT – Donderdagavond 28 juni was het zonnig en stralend weer bij de opening van het nieuwe schoolplein van Basisschool ’t Bastion in Bredevoort. De afgelopen periode is hard gewerkt aan de realisatie van een nieuw schoolplein.

Dit werd met trots in gebruik genomen. Nadat in 2017 op deze school een interne verbouwing heeft plaatsgevonden en de school er van binnen weer als nieuw uitziet, stond ook het schoolplein op de wensenlijst. De aanwezige speeltoestellen voldeden niet meer aan allerlei veiligheidseisen. Het werd dus tijd voor een grootse aanpak onder het mom: “alles eruit en alles nieuw erin”. Annemarie Veerbeek: “dit was een groot project, dat we met behulp van Ronny Rots, Sander Prinsen en de inzet van velen konden realiseren. Het is geweldig om te zien waar een klein stadje als Bredevoort met elkaar zeer krachtig in kan zijn”. Bij de totstandkoming van de plannen zijn allerlei partijen betrokken geweest, bestuur, team, ouders, maar ook de kinderen van de school. In de leerlingenraad, waarin kinderen van groep 5 t/m 8 zitting hebben, is het plein een veel besproken onderwerp geweest.

Toen alle plannen definitief waren, is er vanaf begin mei hard gewerkt. In de meivakantie is men twee weken druk geweest met de uitvoering. In die periode hebben zo’n 20 ouders hun steentje bijgedragen. De één kwam een dagje helpen straten, de ander een paar uurtjes. Voor de catering stonden moeders klaar, die bijvoorbeeld als lunch een lekker broodje gebakken ei verzorgden voor de hardwerkende helpers. Kortom een geweldige betrokkenheid van de ouders. Kinderen zin trots op het nieuwe speelplein. Vooral het grote boomhuttoestel vindt men echt ‘cool’. De opening werd gevierd met het doorknippen van een tweetal linten. Aan de voorzijde van het schoolplein werd het lint doorgeknipt door Annemarie Veerbeek, directeur van de school. Verderop knipten Ronny Rots en Sander Prinsen, bedrijfsmatig betrokken bij de werkzaamheden, een lintje door. Na de opening konden de kinderen naar hartelust spelen op het plein.

De kinderen kregen een opdrachtenkaart, waarmee ze verspreid over het plein verschillende spelletjes konden doen. Bij ieder spelletje kon men punten verdienen die voor de kinderen genoteerd werden op hun eigen kaartje. Wie alle spelletjes had uitgevoerd, maakte kans op een leuk prijs. De juffen en de meesters assisteerden bij de verschillende spelletjes. De ouderraad stond paraat met koffie en thee, ranja en lekkers. De opbrengst van deze verkoop komt ten goede aan de ouderraad. Voor de verkoop van al het lekkers had de school een beroep gedaan op de inzet en creativiteit  van de ouders. Tafels vol lekkers waren donderdagavond verkrijgbaar. Kortom het was een gezellige avond bestaande uit spelen, eten en drinken.

Tekst & foto's: Leo van der Linde

    Ander nieuws