Offday BOVO dames 1

AALTEN- In een matige wedstrijd verloor AAA BOVO Dames 1 afgelopen zaterdag van koploper Dynamo Neede. De eerste set begon BOVO wat aarzelend, waardoor het al snel tegen een achterstand aankeek. Aan het einde herpakten de Aaltense volleybaldames zich, maar het mocht niet baten. De set ging verloren met 25-20.

Ook in de tweede set kwam BOVO er niet aan te pas. Dit kwam vooral doordat het percentage eigen fouten veel te hoog was. Dynamo profiteerde hiervan en pakte weer de setwinst, ditmaal met 25-18. De derde set ging veel beter, de dames pakten een voorsprong en wisten eindelijk zowel serverend als aanvallend meer druk te zetten. BOVO zocht de zwakke plekken bij Dynamo op en scoorde zo een aantal mooie punten. Maar Dynamo wist zich met degelijk spel toch langszij te knokken en won alsnog de set, 25-22. In de laatste set was BOVO aanvankelijk vastberaden om toch nog een punt mee naar huis te nemen, maar het wilde niet meer lukken. Ook deze set ging verloren, met 25-13.

Dit 4-0 verlies was voor de Aaltense dames een bittere pil, want het was de eerste wedstrijd waarin ze geen enkel punt pakten. Maar eigenlijk betekent dit niks anders dan dat BOVO tot nu toe ontzettend goed heeft gepresteerd; helaas verliezen ze ook af en toe. De bekerwedstrijd van afgelopen woensdag (een mooie overwinning op Tornado Geesteren Dames 2, dat een niveau hoger speelt dan BOVO) wordt hiermee een beetje overschaduwd. Maar nu heeft BOVO een week rust, is hopelijk over twee weken iedereen fit en zullen de dames dan de stijgende lijn weer kunnen oppakken.

De volgende wedstrijd is weer thuis, op zaterdag 3 december om 17.30 uur in sporthal Stationsplein te Aalten. Tegenstander is dan Langhenkel Orion Dames 2.