Header image

Koningsdag Aalten met Magazine AaltenOranje

AALTEN - Nog een paar weekjes tot Koningsdag! Nieuw dit jaar zijn de button-ontwerp-wedstrijd en het grote lawaaimoment voor de Koning op de Markt. Ook nieuw is, dat aansluitend aan het officiële gebeuren op de Markt, er ook de ochtend al van alles te doen is in het centrum.  ’s Middags zijn er eerst de Koningsloop en aansluitend weer diverse leuke Workshops voor de kinderen, georganiseerd door verschillende bedrijven en verenigingen uit Aalten en een aantal spelen. Deze week wordt het Magazine AaltenOranje in het dorp huis aan huis verspreid, met daarin alle activiteiten rondom Koningsdag en 4/5 mei.

Een prachtig programma is in elkaar gezet voor Koningsdag door de werkgroep AaltenOranje, samen met de slagwerkgroep van de AOV en Magali van DanzArte. Geen ballonnenwedstrijd meer, deze 27e april. Jammer van deze lange traditie. Wel het grote lawaaimoment voor de Koning en al vóór Koningsdag kunnen alle kinderen tot en met de basisschool meedoen met de button-ontwerp-wedstrijd. Op school ontvangen ze deze week allemaal de Koningsdagkaart hiervoor en op de ochtend van Koningsdag leveren ze deze in op de Markt en ontvangen hiermee een superleuke lawaaimaker en een attentie van Jumbo Leussink. Rond kwart over 10 start het programma om te oefenen met dansen, zingen en lawaai maken voor het grote lawaaimoment om 11:00 uur, onder leiding van Magali en Bob.

Na afloop van het programma op de Markt kunnen kinderen (mét hun ouders) een rondritje maken, door Aalten, met het treintje van Ponyhof Leiting en ook het springkussen is opgeblazen. Nieuw dit jaar is dat ook dan al het Kinderdorp om 11 uur staat opgebouwd en kinderen zich kunnen laten schminken. Ook zal de ballonnenclown op de Markt mooie ballonnen maken voor de kinderen.

Na de Koningsloop, die start om 11:45 uur is het tijd voor het middagprogramma. Bij Café Schiller is een kinderprogramma en vanaf 14:00 uur starten de Workshops van DanzArte, Royaal Spelen, Athos en de drumband VMS en zijn er spelen, ook onder leiding van Give and Go.
Het belooft een leuke dag te worden, waar de kinderen zelf kunnen kiezen wat ze gaan doen. Bij elke Workshop en elk spel ontvangen ze een leuke button, om totaal 7 verschillende buttons bij elkaar te kunnen spelen!

Op de Markt en bij de horeca is livemuziek voor jong en oud. ’s Morgens spelen verschillende Muziekkorpsen op de Markt; bij Beth San en bij de Stegemanhof, waar na afloop gezellig een borrel kan worden gedronken bij de horeca van beide zorgcentra.

Ook is dit jaar het Magazine AaltenOranje uitgebracht, vol met informatie over de Koningsdag en meewerkende verenigingen, bedrijven en sponsors, welke huis aan huis wordt verspreid in het dorp. Leuk is weer de HEMA Oranje puzzel, waarmee mooie prijzen zijn te winnen. Let hiervoor deze week op de brievenbus. Een ja/nee sticker op de brievenbus of een adres buiten het dorp?
Dan is het Magazine vanaf goede Vrijdag af te halen bij het Museum.
Kijk voor alle info op www.AaltenOranje.nl.Ander nieuws