Header image

Heren AAA BOVO verslaan rodelantaarndrager

AALTEN - De volleybalheren van AAA BOVO kregen afgelopen zaterdag Reflex uit Duiven op bezoek. Reflex stond op de laatste plaats, één plek onder de Aaltenaren. Een belangrijke pot dus voor beide teams; BOVO wilde de aansluiting met de middenmoot behouden en misschien zelfs een plekje stijgen. Voor Reflex waren de punten zeker ook belangrijk om de concurrentie niet nog verder te laten uitlopen.

BOVO begon de wedstrijd met de volgende opstelling: Brockötter, Van der Bend, Te Kolste, Wikkerink, Klein Gunnewiek en Everts. Er werd niet optimaal begonnen, maar BOVO liet zich niet gelijk van de wijs brengen door een paar kleine foutjes. Met onder meer veel servedruk wist BOVO een voorsprong te pakken en deze richting het eind van de set uit te bouwen naar een 25-21 winst, en dus een 1-0 voorsprong voor BOVO. Dit spel moest worden doorgezet, want vijf punten pakken tegen deze tegenstander was zeker reëel. Helaas liep het anders; aan Aaltense kant slopen er wat slordigheden in het spel en Reflex kon hierdoor in de tweede set een voorsprong pakken. Coach Prins bracht Harbers voor Van der Bend, maar de jongeling kon in deze set het tij niet meer keren, 21-25 voor Reflex.

In set 3 bleef de opstelling ongewijzigd. De passing begon beter te lopen aan Aaltense kant en hiermee ontstond er meer dreiging op het midden, waardoor de buitenspelers meer ruimte kregen om te scoren. Zo wist BOVO een voorsprong op te bouwen en met goed verdedigend werk hielden ze deze voorsprong vast en wonnen de set met 25-18. In set 4 bleef BOVO het spel uit de derde set vasthouden; er werd veel verdedigd en met een goede serve werd er veel druk gelegd op Reflex. Het team uit Duiven kwam niet meer in zijn spel en met de 25-19 setwinst stormde BOVO op zijn eerste 3-1 overwinning af. Vier punten bleven zo in Aalten en Reflex mocht er één mee naar huis nemen. Dankzij deze punten komt BOVO dichterbij de middenmoot en hoopt het gauw een aantal plekken te kunnen stijgen op de ranglijst.

De volgende wedstrijd voor AAA BOVO is op zaterdag 15 december in de Stationshal te Aalten. Dan zal er om 17.30 uur worden gespeeld tegen Rivo Rijssen Heren 2.